Van pittige soppressata tot sappige venkelworstjes, Italianen weten van wanten als het om worst gaat. Maar ze gaan ook voor worst om een gerecht snel meer smaak te geven. Neem bijvoorbeeld deze gnocchi met saucijzenvlees uit de oven. Een heerlijke comfort-gerecht, bomvol smaak en in een mum van tijd op tafel.
Voorbereiding15 minutesminutes
oven20 minutesminutes
Totale tijd35 minutesminutes
Kookgerei
diepe ovenbestendige koekenpan van 30 cm Ø
Ingrediënten
500gkipsaucijzen
3elextra vergine olijfolie
400gtomatensaus met basilicumpot
500ggnocchikoelvers
75gkalamata-olijvenzonder pit
3eloregano + extra om mee te bestrooien
65gprovolonein 1 cm-blokjes
125gbuffelmozzarellain stukjes gescheurd
150gtrostomaatjes
Instructies
Verwarm de oven voor op 220ºC. Duw het saucijzenvlees uit het velletje en vorm er grove gehaktballetjes van. Verhit de olie in de ovenbestendige pan op matig vuur, voeg de gehaktballetjes toe en bak al omscheppend in ± 6 min. rondom bruin.
Voeg de tomatensaus toe, spoel de pot om met 180 ml water en voeg dit samen met de gnocchi, olijven en oregano toe aan de pan. Schep om, bestrooi met provolone en mozzarella en voeg de tomaatjes toe.
Zet ± 20 min. in de oven tot de kaas is gesmolten en de gnocchi gaar zijn. Bestrooi vlak voor het serveren met nog wat oregano.
Voedingswaarde
calorieën: 583kcal
eiwit: 42g
vet: 25g
koolhydraten: 44g
auteur: delicious.
Recepten, Foodstyling: Lucy Nunes, Tracey Pattison, Fotografie: Chris Court, Styling: David Morgan