gnocchi met winterse tomatensaus & stracciatella

gnocchi met winterse tomatensaus & stracciatella
STUDIO PHILLIPI
vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | | italiaans | vegetarisch
Met tomaten uit blik en warme winterspecerijen zet je op een koude dag snel een primo met tomatensaus op tafel. Geen liefhebber van gnocchi? Neem (verse) pasta!
Kooktijd20 minutes
Totale tijd20 minutes

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie + 1-2 el voor erover
  • ¼ tl gemalen nootmuskaat + een snufje voor erover
  • mespunt gemalen kaneel + een snufje voor erover
  • ½ tl gerookte-paprikapoeder + een snufje voor erover
  • 2 tl gedroogde tijm + extra voor erover
  • 800 g pomodorini, 2 blikken
  • 800 g verse gnocchi
  • 300 g stracciatella di burrata*

Instructies

  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de 3 el olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui met de knoflook, ¼ tl
  • nootmuskaat, mespunt kaneel, ½ tl gerookte-paprikapoeder en de 2 tl tijm 3 min. zachtjes aan.
  • Voeg de pomodorini toe en breng aan de kook. Kook de tomatensaus 10 min. zachtjes zonder deksel tot gewenste dikte. Druk af en toe de tomaten klein zodat het sap vrijkomt.
  • Kook de gnocchi in ruim gezouten water in 2-3 min. gaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan, laat goed uitlekken en schep ze door de tomatensaus. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de gnocchi op de borden. Meng de 1-2 el olijfolie met het snufje nootmuskaat, kaneel en paprika-poeder. Verdeel de stracciatella over de gnocchi, bedruppel met de specerijen-olijfolie en bestrooi met extra tijm.

Voedingswaarde

calorieën: 660kcal
eiwit: 16g
vet: 32g
koolhydraten: 75g
auteur: delicious.
STUDIO PHILLIPI
* Stracciatella is de romige vulling van burrata, te koop bij de grotere supermarkt of kaaswinkel. Vervang gerust door 2 bollen burrata van 150 g die je prakt met een vork, eventueel met een scheutje slagroom.
TIP Zelf tijm drogen? Hang een bosje omgekeerd op een warme, tochtvrije plek. Ris, als de tijm droog is – na 10-14 dagen – de blaadjes van de takjes en bewaar in een schoon, gesloten potje.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Ook een heerlijk gerecht voor doordeweeks: paddenstoelensoep met gort & tijm