aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
italiaans |
vegetarisch
Met tomaten uit blik en warme winterspecerijen zet je op een koude dag snel een primo met tomatensaus op tafel. Geen liefhebber van gnocchi? Neem (verse) pasta!
Kooktijd20 minutesminutes
Totale tijd20 minutesminutes
Ingrediënten
1ui
2tenenknoflook
3elolijfolie + 1-2 el voor erover
¼tlgemalen nootmuskaat + een snufje voor erover
mespunt gemalen kaneel + een snufje voor erover
½tlgerookte-paprikapoeder + een snufje voor erover
2tlgedroogde tijm + extra voor erover
800gpomodorini,2 blikken
800gverse gnocchi
300gstracciatella di burrata*
Instructies
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de 3 el olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui met de knoflook, ¼ tl
nootmuskaat, mespunt kaneel, ½ tl gerookte-paprikapoeder en de 2 tl tijm 3 min. zachtjes aan.
Voeg de pomodorini toe en breng aan de kook. Kook de tomatensaus 10 min. zachtjes zonder deksel tot gewenste dikte. Druk af en toe de tomaten klein zodat het sap vrijkomt.
Kook de gnocchi in ruim gezouten water in 2-3 min. gaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan, laat goed uitlekken en schep ze door de tomatensaus. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de gnocchi op de borden. Meng de 1-2 el olijfolie met het snufje nootmuskaat, kaneel en paprika-poeder. Verdeel de stracciatella over de gnocchi, bedruppel met de specerijen-olijfolie en bestrooi met extra tijm.
Voedingswaarde
calorieën: 660kcal
eiwit: 16g
vet: 32g
koolhydraten: 75g
auteur: delicious.
STUDIO PHILLIPI* Stracciatella is de romige vulling van burrata, te koop bij de grotere supermarkt of kaaswinkel. Vervang gerust door 2 bollen burrata van 150 g die je prakt met een vork, eventueel met een scheutje slagroom.TIP Zelf tijm drogen? Hang een bosje omgekeerd op een warme, tochtvrije plek. Ris, als de tijm droog is – na 10-14 dagen – de blaadjes van de takjes en bewaar in een schoon, gesloten potje.