gnocchi met saucijs, wilde spinazie & magor

gnocchi met saucijs, wilde spinazie & magor
STUDIO PHILIPPI
aantal 4 | hoofdgerecht | | italiaans |
Lieveling van zo'n beetje elke delicious.-lezer: zijdezachte kussentjes van aardappel en bloem. Janneke maakt dit gnocchi gerecht extra comfortabel met varkenssaucijzen en magor, een romige kaas die bestaat uit laagjes gorgonzola en mascarpone.
Kooktijd20 minutes
Totale tijd20 minutes

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 360 g gekruide varkenssaucijzen
  • 2 tenen knoflook
  • 800 g koelverse gnocchi (of zelfgemaakte gnocchi*)
  • 400 g wilde spinazie
  • 185 g magor
  • 50 ml droge witte wijn
  • 200 ml houdbare slagroom
  • nootmuskaat naar smaak
  • geraspte Parmezaanse kaas, voor erbij

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan. Druk boven de pan het saucijzenvlees uit de velletjes. Bak het worstvlees in 4 min. bruin en rul, druk het los met een spatel. Rasp of pers de knoflook boven de pan en bak nog 1 min. mee. Schep het worstvlees uit de pan.
  • Kook intussen de gnocchi gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de spinazie in 2 porties toe aan het bak- vet van de saucijs. Laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen.
  • Schep ook de spinazie uit de pan. Doe de magor in stukjes in de pan. Schenk de wijn erbij en verwarm 1 min. Schenk de slagroom erbij en breng tegen de kook aan. Verwarm nog 1 min. tot de saus iets inkookt en neem de pan van het vuur. Schep de spinazie en het worstvlees erdoor en breng op smaak met nootmuskaat en peper.
  • Schep de gnocchi met een schuimspaan uit de pan op een schaal of 4 borden. Verdeel de saucijs-kaassaus met de spinazie erover. Geef de Parmezaanse kaas erbij.

Voedingswaarde

calorieën: 857kcal
eiwit: 32g
vet: 65g
koolhydraten: 31g
auteur: delicious.
* Zo maak je zelf gnocchi. 
STUDIO PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: 6x de lekkerste gnocchirecepten