aantal | hoofdgerecht | doordeweeks | italiaans |
Blauwe kaas en peer zijn een match made in heaven. En al helemaal in combinatie met zoete gnocchikussentjes. Maak het klassieke Italiaanse gerecht met dit recept en je wil nooit meer anders.
Kooktijd:30 minuten
Totale tijd:30 minuten
Receptuur: Betty Koster, l’Amuse. Fotografie: Rob van der Vet. Bereiding: Sunna Ra Bijl
Betty Koster: ‘Dit recept heb ik in Rome voor delicious. ontfutseld, maar stelt niets voor zonder een goede gorgonzola. De perfecte gorgonzola, helaas tegenwoordig altijd gemaakt van gepasteuriseerde koemelk, wordt in zijn originele model van twaalf kilo (!) gerijpt. Er is een pikante en een dolce.
Dolce is Italiaans voor zoetemelkse en dat is de zachte versie ook. Gorgonzola is een grandioze smaakmaker in de keuken – mijn groentelade of liever kaaslade genoemd – bevat dan ook altijd gorgonzola! Italianen eten deze aardappelnoedels als lunch, ik serveer het voor vier personen als voorgerecht.’
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | gnocchi met gorgonzola en peer