aantal 6 |
hoofdgerecht |
herfst, najaar, weekend |
nederlands |
Droge worst is een fijne hartige snack, maar ook ideaal als smaakmaker in soep en stoofgerechten, vooral in combinatie met peulvruchten. Kom maar door met de herfst!
kooktijd20 minutes minutes
Stoven1 hour hour 30 minutes minutes
totale tijd1 hour hour 50 minutes minutes
ingrediënten
- 25 g boter
- 400 g runderstoofvlees goulashvlees, in stukjes
- 2 uien in halve ringen
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 2 tl kerriepoeder
- 2 kruidnagels
- 1½ l runderbouillon
- 500 g peterseliewortel* geschild, in plakjes
- 1 blik witte bonen à 800 g, uitgelekt
- 125-150 g harde worst gedroogd, met kruidnagel, in plakjes
- 2 tomaten in kleine stukjes
- 20 g platte peterselie fijngehakt
- grof volkorenbrood voor erbij
instructies
- Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees met de ui en knoflook in ± 5 min. bruin. Voeg de kerrie en kruidnagels toe en bak ze 1 min. mee. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Laat het vlees in ± 1½ uur op laag vuur gaar stoven in de bouillon.
- Voeg de peterseliewortel, witte bonen, worst en tomaat toe en laat de soep nog ± 15 min. zachtjes koken tot de peterseliewortel gaar is.
- Roer de verse peterselie erdoor en serveer de soep in grote kommen. Lekker met grof volkorenbrood.
auteur: delicious.
* Te koop bij groente- en natuurwinkels of op de boerenmarkt. Vervang evt. door selderijknol, bleekselderij of bloemkoolroosjes.
Recepten, bereiding & Tekst: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Illustraties: Istock. Productie: Ellen van Mol. m.m.v. Slagerij Louman (landsmeer), slagerij de wit (Amsterdam)
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!