Gevulde peterseliesoep met gedroogde worst

Gevulde peterseliesoep met gedroogde worst

aantal 6 | hoofdgerecht | herfst, najaar, weekend | nederlands |

Droge worst is een fijne hartige snack, maar ook ideaal als smaakmaker in soep en stoofgerechten, vooral in combinatie met peulvruchten. Kom maar door met de herfst!

Kooktijd:20

Stoven1 30

Totale tijd:1 50

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 400 g runderstoofvlees goulashvlees, in stukjes
  • 2 uien in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 kruidnagels
  • l runderbouillon
  • 500 g peterseliewortel* geschild, in plakjes
  • 1 blik witte bonen à 800 g, uitgelekt
  • 125-150 g harde worst gedroogd, met kruidnagel, in plakjes
  • 2 tomaten in kleine stukjes
  • 20 g platte peterselie fijngehakt
  • grof volkorenbrood voor erbij

Instructies

  1. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees met de ui en knoflook in ± 5 min. bruin. Voeg de kerrie en kruidnagels toe en bak ze 1 min. mee. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Laat het vlees in ± 1½ uur op laag vuur gaar stoven in de bouillon.
  2. Voeg de peterseliewortel, witte bonen, worst en tomaat toe en laat de soep nog ± 15 min. zachtjes koken tot de peterseliewortel gaar is.
  3. Roer de verse peterselie erdoor en serveer de soep in grote kommen. Lekker met grof volkorenbrood.

Voedingswaarde

* Te koop bij groente- en natuurwinkels of op de boerenmarkt. Vervang evt. door selderijknol, bleekselderij of bloemkoolroosjes.

Recepten, bereiding & Tekst: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Illustraties: Istock. Productie: Ellen van Mol. m.m.v. Slagerij Louman (landsmeer), slagerij de wit (Amsterdam)

 

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!