De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Geroosterde verse pompoenpitten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
pompoenpitten-delicious


aantal 250 | hapje | doordeweeks | |
Pompoen is veelzijdiger dan je denkt. Ga eens voor de kleinere soorten: die zijn lekker zoet; en je kunt dan naast het vruchtvlees ook de schil en pitten gebruiken. ‘Iedereen heeft ongetwijfeld al recepten voor geroosterde pompoen en pompoensoep, dus ik geef je hier mijn recepten voor de afsnijdsels – en laten we die nóóit meer ‘afval’ noemen!’ Schillen en pitten zijn géén keukenafval, volgens Mike McEnearney. Van pompoenschillen en -pitten maakt hij superlekkere snacks.
kooktijd30 minuten
Oven15 minuten
totale tijd45 minuten

ingrediënten

  • 1 pompoen pitten
  • 55 g zeezout grof
  • 1 tl olijfolie
  • 1 tl sojasaus

instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de pompoenpitten in een bak water. Wrijf het vruchtvlees en de vezels met je handen eraf: die zinken dan naar de bodem, terwijl de pitten boven komen drijven.
  • Schep de pompoenpitten in een steelpan en voeg het zout en 1 l water toe. Breng op hoog vuur aan de kook en kook de pitten 10 min. op matig vuur.
  • Giet ze af en dep ze heel goed met keukenpapier tot ze helemaal droog zijn.
  • Schep de pompoenpitten in een kom om met de olie, sojasaus en een snuf zout en spreid ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze 10 min., schep ze om en rooster ze nog ± 5 min. tot ze licht kleuren (ze moeten eerst vanbinnen gaar worden, dus laat ze niet te snel kleuren, anders verbranden ze).
  • Laat afkoelen en serveer, of bewaar ze in een luchtdicht afsluitbare doos.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: Mike Mcenearney. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Lucy Tweed. Productie: Merijn Tol
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


pompoenpitten-delicious