Voorkeur: veganistisch
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | mediterraan | veganistisch
Heb je zin in mediterraanse romige smaken met een frisse twist? Dan is deze tomatensoep met fetaroom en munt de perfecte optie. Binnen 30 minuten zet je deze gezonde, smaakvolle kom comfortfood op tafel – alsof je er uren aan hebt besteed.
Ingrediënten
- 800 g tomaten
- 2 rode paprika’s
- 3 el olijfolie
- 100 g crème fraîche
- 100 g feta
- ½ groentebouillontablet
- 2 takjes munt
- ½ tl gemalen koriander
- platbrood, voor erbij
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Snijd de tomaten in kwarten en de paprika’s in stukken van 4 cm. Leg de tomaten en paprika in een braadslee of op een bakplaat met bakpapier.
- Besprenkel de tomaten en paprika met de olijfolie en rooster 15 min. in de voorverwarmde oven.
- Doe intussen de crème fraîche met de feta in de hakmolen van de staafmixer en pureer tot gladde crème. Voeg evt. 1-2 el water toe als het te dik is.
- Los het bouillontablet op in 200 ml kokend water.
- Snijd de muntblaadjes fijn. Pureer in de blender of met de staafmixer de tomaten met de paprika’s, de koriander en de bouillon glad.
- Breng de soep goed op smaak met zout en peper en schep in 4 kommen. Schep de fetaroom in de soep en garneer met de munt en wat extra vierge olijfolie. Geef het platbrood erbij.
Voedingswaarde
- calorieën: 304 kcal
- eiwit: 8 g
- vet: 22 g
- koolhydraten: 16 g
Tip: Lekker met geroosterd korianderzaad dat je even in de vijzel plet.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Ook fantastisch lekker: tomatensoep met miso en bosui, 15 ideeën voor je tomaten, tomaten broodsoep met rozemarijn