aantal 8 |
lunchgerecht |
pasen, weekend |
|
Vissambal is erg populair in Zuid-Afrika. Het wordt over het algemeen met gerookte vis gemaakt, zoals bijvoorbeeld de kingklipper, een aalachtige. In Nederland kun je goed gerookte forel, makreel of schar gebruiken.
Ingrediënten
vissambal
- 1 rode peper vers
- 1 groene peper vers
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 100 ml zonnebloemolie
- 200 g forel of makreel gerookt
- sap 1/2 citroen
sandwiches
- 8 sneden casinobrood bruin of wit
- roomboter
- ½ komkommer in dunne plakjes
- 2 tomaten in dunne plakjes
- 50 g waterkers
- 2 lente-uitjes in schuine ringetjes
Instructies
- Snijd de pepers over de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Hak de pepers fijn. Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en peper zachtjes 8 min.
- Pluk de vis in kleine stukjes. Meng het pepermengsel met de vis. Breng op smaak met citroensap en peper en zout. Rooster de boterhammen, besmeer evt. met boter en besmeer met de vissambal. Garneer met plakjes tomaat, komkommer, waterkers en bosui.
Voedingswaarde
Productie: Merijn Tol. Recept: Mister Kitchen. Fotografie: David Ross. Styling: Alexandra Ross
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!