aantal 18 |
hapjes |
familietijd, feestelijk |
internationaal |
lactosevrij
Klein maar fijn, veel smaak én snel klaar. Met deze geroosterde hoisin-kipspiesjes zit je niet meteen vol en óh wat zijn ze lekker. Ook lekker: snelle dumplings met zoetzure venkel.
Kookgerei
- tapasprikkers
Ingrediënten
- 400 g kippendijfilet
- 50 g hoisinsaus
- sap van 1 limoen
- 1 el zonnebloemolie
- 1 teentje knoflook geraspt
- 2 el amandelschaafsel
- 300 g broccoli in roosjes
- 2 el olie
Instructies
- Snijd de kipdijfilet in blokjes van 1-1½ cm. Meng de hoisinsaus met het limoensap, de olie en de knoflook. Schep de kippendijfilet erdoor en laat in de koelkast 1 uur afgedekt marineer.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Rijg de kipblokjes aan 18 tapasprikkers en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
- Leg eventueel roosjes broccoli bij de spiesjes. Besprenkel de broccoli met de olie en bestrooi naar smaak met zout.
- Rooster de spiesjes met de broccoli in de voorverwarmde oven in 10-12 min. bruin en gaar. Voor een mooi grillrandje kun je de grill de laatste minuut nog erbij aanzetten, houd je kipspiesjes wel in de gaten.
- Rooster intussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud op een bord.
- Leg de hoisinkipspiesjes en broccoli op een schaal en bestrooi met amandelschaafsel.
Voedingswaarde
calorieën: 82kcal
eiwit: 8g
vet: 5g
koolhydraten: 2g
Voorbereiden: marineer de kipblokjes eventueel ‘s ochtends.
Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Laura Vijselaar. Bereiding: Bart Stuart
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: 11x hamburger recept