geroosterde hoisin-kipspiesjes

geroosterde hoisin-kipspiesjes

aantal 18 | hapjes | familietijd, feestelijk | internationaal | lactosevrij

Klein maar fijn, veel smaak én snel klaar. Met deze geroosterde hoisin-kipspiesjes zit je niet meteen vol en óh wat zijn ze lekker. Ook lekker: snelle dumplings met zoetzure venkel.

Voorbereiding:15

marineren + oven1 12

Totale tijd:1 27

Kookgerei

  • tapasprikkers

Ingrediënten

  • 400 g kippendijfilet
  • 50 g hoisinsaus
  • sap van 1 limoen
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 2 el amandelschaafsel
  • 300 g broccoli in roosjes
  • 2 el olie

Instructies

  1. Snijd de kipdijfilet in blokjes van 1-1½ cm. Meng de hoisinsaus met het limoensap, de olie en de knoflook. Schep de kippendijfilet erdoor en laat in de koelkast 1 uur afgedekt marineer.
  2. Verwarm de oven voor op 220°C.
  3. Rijg de kipblokjes aan 18 tapasprikkers en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  4. Leg eventueel roosjes broccoli bij de spiesjes. Besprenkel de broccoli met de olie en bestrooi naar smaak met zout.
  5. Rooster de spiesjes met de broccoli in de voorverwarmde oven in 10-12 min. bruin en gaar. Voor een mooi grillrandje kun je de grill de laatste minuut nog erbij aanzetten, houd je kipspiesjes wel in de gaten.
  6. Rooster intussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud op een bord.
  7. Leg de hoisinkipspiesjes en broccoli op een schaal en bestrooi met amandelschaafsel.

Voedingswaarde

  • calorieën: 82 kcal
  • eiwit: 8 g
  • vet: 5 g
  • koolhydraten: 2 g

Voorbereiden: marineer de kipblokjes eventueel ‘s ochtends.

Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Laura Vijselaar. Bereiding: Bart Stuart

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: 11x hamburger recept