aantal 8 |
voorgerecht |
feestelijk, kerst |
|
Het is weer tijd voor het wildseizoen! De mannen van Mr Kitchen gingen weer op jacht, met als resultaat deze geroosterde eendenborst met radicchiosalade en walnoot.
voorbereiding5 minutes minutes
kooktijd10 minutes minutes
Rusten5 minutes minutes
totale tijd20 minutes minutes
ingrediënten
- 4 wilde-eendenborsten kamertemperatuur
- 1 radicchio kropje, in dunne reepjes
- 2 granny smith-appels in partjes
- 40 g walnoten grof gehakt
- 1 flinke bos waterkers zonder harde steeltjes
dressing
- 1 el appelciderazijn
- 1 tl mosterd
- 1 tl honing
- 3 el olijfolie
instructies
Voorbereiden
- Kan de ochtend van tevoren. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een schone jampot, sluit af, schud goed en zet tot gebruik weg.
Bereiden
- Begin 15 min. van tevoren. Bestrooi de eendenborst met zout en peper en bak 3 min. per kant op de barbecue of in de grillpan mooi bruin, eendenborst is flink rosé lekker mals. Laat de eenborst 5 min. rusten onder aluminiumfolie en snijd ze in dunne plakjes.
- Schud de dressing goed. Meng de radicchio met de appel, walnoten en waterkers en meng met de dressing. Serveer met de in dunne reepjes gesneden eendborst.
auteur: delicious.
Productie: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Jan Willem van Riel m.m.v. Ellen Mookhoek en KNJV. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!