aantal 8 |
voorgerecht |
feestelijk, kerst |
|
Het is weer tijd voor het wildseizoen! De mannen van Mr Kitchen gingen weer op jacht, met als resultaat deze geroosterde eendenborst met radicchiosalade en walnoot.
Ingrediënten
- 4 wilde-eendenborsten kamertemperatuur
- 1 radicchio kropje, in dunne reepjes
- 2 granny smith-appels in partjes
- 40 g walnoten grof gehakt
- 1 flinke bos waterkers zonder harde steeltjes
dressing
- 1 el appelciderazijn
- 1 tl mosterd
- 1 tl honing
- 3 el olijfolie
Instructies
Voorbereiden
- Kan de ochtend van tevoren. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een schone jampot, sluit af, schud goed en zet tot gebruik weg.
Bereiden
- Begin 15 min. van tevoren. Bestrooi de eendenborst met zout en peper en bak 3 min. per kant op de barbecue of in de grillpan mooi bruin, eendenborst is flink rosé lekker mals. Laat de eenborst 5 min. rusten onder aluminiumfolie en snijd ze in dunne plakjes.
- Schud de dressing goed. Meng de radicchio met de appel, walnoten en waterkers en meng met de dressing. Serveer met de in dunne reepjes gesneden eendborst.
Voedingswaarde
Productie: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Jan Willem van Riel m.m.v. Ellen Mookhoek en KNJV. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!