geroosterde aubergine met sesam & bosui

geroosterde aubergine met sesam

Begint je hart sneller te kloppen bij alles wat krokant is? Het mei-nummer van delicious. staat in het teken van alles met een crunch. In het magazine vind je – naast dit recept voor geroosterde aubergine – nog veel meer recepten van Alice Hart.

Shop het nummer snel hier, voordat hij uit de winkel verdwijnt.

Geroosterde aubergine met sesam & bosui

lactosevrij, vegetarisch
aantal 4 | bijgerecht | | | lactosevrij, vegetarisch
Rooster aubergineparten langzaam tot ze goudbruin en zijdezacht zijn. Maak ze dan aan met sesamolie, ponzu, geroosterd sesamzaad en fijngesneden bosuitjes. Geen ponzu kunnen vinden, vervang het dan door mirin en sojasaus. Met gestoomde rode of zilvervliesrijst en krokante tofoe of omelet met chilipeper maak je er een volwaardige maaltijd van.
voorbereiding25 minutes
kooktijd40 minutes
totale tijd1 hour 5 minutes

ingrediënten

  • 3 kleine aubergines, bijgesneden, in 6 parten
  • 2 el arachide- of een andere neutrale olie
  • el sesamzaad
  • 4 bosuien, witte deel in ringetjes, groene deel in luciferdikte
  • 2-3 cm gemberwortel, geschild, in luciferdikte
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 rode of groene chilipeper, in dunne ringetjes
  • 2 el geroosterde-sesamolie
  • 2 el ponzu, saus
  • 2 tl honing of ahornsiroop
  • 2 el lichte sojasaus
  • 2 el limoensap
  • kleine handvol Thaise basilicumblaadjes
  • evt. limoenpartjes, om erover te knijpen

instructies

  • Verwarm de oven op 170°C. Hussel de aubergineparten met 1½ el van de arachide-olie en spreid ze in een enkele laag uit in de braadslee die je eerst goed met olie hebt ingevet. Bestrooi de parten met zout en peper, en rooster ze 40 min. of tot ze goudbruin en heel zacht zijn, maar toch nog vorm hebben.
  • Rooster het sesamzaad 2-3 min. in een droge koekenpan op halfhoog vuur. Schud vaak met de pan tot de zaadjes gelijkmatig licht goudbruin zijn.
  • Schenk de resterende ½ el arachide-olie in de koekenpan en voeg de witte bosuiringetjes, gember, knoflook en chilipeper toe. Zet de pan op halfhoog vuur en roerbak de smaakmakers zodra ze zachtjes beginnen te knetteren 6 min. tot ze net goudbruin zijn en wat rafelig. Breng ze over in een kom.
  • Meng de sesamolie, ponzu, honing of siroop, sojasaus en het limoensap. Schep dit over de aubergines en schep ook de gebakken smaakmakers, de luciferdikke groene bosuitjes, het geroosterde sesamzaad en de Thaise basilicumblaadjes erover. Geef er extra limoenpartjes bij om erover te knijpen.
Voedingswaarde:
calorieën: 191kcal
|
eiwit: 4g
|
vet: 12g
|
koolhydraten: 13g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOODSTYLING ALICE HART, FOTOGRAFIE, STYLING EMMA LEE
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: crispy gebakken vis met zeekraalremoulade

geroosterde aubergine met sesam
RECEPTEN, FOODSTYLING ALICE HART FOTOGRAFIE, STYLING EMMA LEE