Ongelofelijk lekker deze geroosterde aardappels die crispy vanbuiten en zacht vanbinnen zijn. Kook ze met wat baking soda, dat maakt de buitenkant rul. Daarna rooster je ze met olijfolie en maizena voor die extra verslavende crunch.
Dit is zo’n recept om te omarmen en nooit meer los te laten. Stel je zou maar 10 gerechten mogen koken, dan moeten deze krokant geroosterde aardappels op de lijst! Met deze simpele trucs (baking soda en maizena) hopen we dat dit aardappelgerecht tot je vaste repertoire gaat behoren.
Wat heb je nodig?
Ingrediënten:
300 g iets kruimige aardappels
1 el zeezout + extra
1 tl baking soda
4 el olijfolie
1 el maizena
1 (bio)citroen
zwarte peper (of staartpeper)
1⁄2 el shiro miso
175 g citroenmayo
Stap voor stap geroosterde aardappels
Kook de aardappels 12-15 min. in ruim water met 1 el zeezout en de
baking soda.
een ovenschaal met de olijfolie en schud om, voeg nu ook de maizena toe en schud goed om.
Rooster in 20-25 min. goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
Rasp de citroen en meng de helft van de citroenrasp met veel zwarte peper
door de aardappels. Zet nog 2 min. terug.
Roer de miso door de mayonaise met de rest van de citroenrasp,
klop egaal. Serveer de aardappels met de miso-citroenmayonaise.
Ook leuk om te proberen: zalm in bladerdeeg