Gerookte makreel in pittige venkel-tomatensaus

makreel met aubergine en amandelen | delicious


aantal 4 | hoofdgerecht | | aziatisch |
Roken, een oeroude methode om vis langer houdbaar te maken. En o, wat wordt het er lekker van! Dit gerecht is super simpel: maak zelf een heerlijke tomatensaus en laat de makreel de smaken opnemen.
kooktijd30 minutes
totale tijd30 minutes

ingrediënten

  • 1 venkel groot, in stukjes
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 3 el olijfolie
  • 1 blik tomaatblokjes uitgelekt, à 450 g
  • 1 tl suiker
  • 1 peper rood, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
  • 5 tomaten ontveld, vocht en zaad verwijderd, in stukjes
  • 1 makreel gerookt, schoongemaakt, gefileerd
  • voor erbij: rijst wit of wild
  • evt: chilisaus zoet

instructies

  • Bak de venkel en knoflook in een ruime koekenpan in de olijfolie in 10 min. langzaam zacht. Voeg de tomaatblokjes, suiker, rode peper en verse tomaten toe en laat zachtjes 5 min. koken. Als de saus nog te vochtig is, laat deze dan zachtjes iets inkoken. Je kunt de saus naar eigen smaak heter maken door extra rode peper en/of zoete chilisaus toe te voegen.
  • Leg de makreelfilets in de saus en warm kort mee. Geef er gekookte witte of wilde rijst bij.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Jet Krings. Foodstyling en recept: Diana Roos. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


makreel met aubergine en amandelen | delicious