Gepofte aardappels met kwark-radijsspread

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp


vegetarisch
aantal 4 | bijgerecht | | duits |
Je kunt ze zo uit het vuistje eten of ermee dippen. Maar waarom zou je als je van gewone radijs culinaire radijs kunt maken, vindt onze groentenvrouw Kirsten.
kooktijd20 minuten
Oven1 uur 20 minuten
totale tijd1 uur 40 minuten

ingrediënten

  • 4 aardappels groot, vastkokend

Voor de radijsspread

  • 500 g kwark uitgelekt
  • 4 el olijfolie + 1 el voor erover
  • 12 radijsjes in plakjes
  • 1 lente-ui fijngesneden
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 2 tl mierikswortel geraspt, vers of potje
  • 2 takjes krulpeterselie blaadjes los gehaald
  • ook nodig: aluminiumfolie

instructies

  • Leg een schone theedoek in een vergiet en schep de kwark erin. Dek af met een bord of deksel, zet in de gootsteen of zet er een bak onder en laat een paar uur of nog liever een nacht uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 220°C
  • Boen de aardappels schoon en prik ze met een satéprikker in. Leg elke aardappel op een stuk aluminiumfolie, glimmende kant boven, druppel er wat olie op en vouw tot pakketjes. Pof ze in het midden van de oven in 1 uur (middelgrote) tot 80 min. (grote) op een rooster gaar.
  • Meng de kwark in een kom met de rest van de olijfolie, de lente-ui, knoflook, mierikswortel en breng op smaak met zout. Snijd de helft van de radijsplakjes in kleine stukjes en schep luchtig door het kwarkmengsel.
  • Neem de aardappels uit de oven, haal ze uit de folie, snijd ze aan de bovenkant kruislinks in en trek ze een beetje open. Schep op elke aardappel een flinke toef radijsspread, giet er nog wat olijfolie over en strooi de rest van de plakjes radijs en de peterselie erover.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Let op: begin 4 uur van tevoren, of nog liever een dag van tevoren met dit gerecht
* Mierikswortel is buiten het winterseizoen om bij sommige goedgesorteerde groentewinkels te koop. Geraspte mierikswortel is in potjes te koop bij de supermarkt.
Recept: Kirsten Eckhart. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!