Je kunt ze zo uit het vuistje eten of ermee dippen. Maar waarom zou je als je van gewone radijs culinaire radijs kunt maken, vindt onze groentenvrouw Kirsten.
Kooktijd20 minutesminutes
Oven1 hourhour20 minutesminutes
Totale tijd1 hourhour40 minutesminutes
Ingrediënten
4aardappelsgroot, vastkokend
Voor de radijsspread
500gkwarkuitgelekt
4elolijfolie + 1 el voor erover
12radijsjesin plakjes
1lente-uifijngesneden
1teentjeknoflookfijngesneden
2tlmierikswortelgeraspt, vers of potje
2takjeskrulpeterselieblaadjes los gehaald
ook nodig:aluminiumfolie
Instructies
Leg een schone theedoek in een vergiet en schep de kwark erin. Dek af met een bord of deksel, zet in de gootsteen of zet er een bak onder en laat een paar uur of nog liever een nacht uitlekken.
Verwarm de oven voor op 220°C
Boen de aardappels schoon en prik ze met een satéprikker in. Leg elke aardappel op een stuk aluminiumfolie, glimmende kant boven, druppel er wat olie op en vouw tot pakketjes. Pof ze in het midden van de oven in 1 uur (middelgrote) tot 80 min. (grote) op een rooster gaar.
Meng de kwark in een kom met de rest van de olijfolie, de lente-ui, knoflook, mierikswortel en breng op smaak met zout. Snijd de helft van de radijsplakjes in kleine stukjes en schep luchtig door het kwarkmengsel.
Neem de aardappels uit de oven, haal ze uit de folie, snijd ze aan de bovenkant kruislinks in en trek ze een beetje open. Schep op elke aardappel een flinke toef radijsspread, giet er nog wat olijfolie over en strooi de rest van de plakjes radijs en de peterselie erover.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Let op: begin 4 uur van tevoren, of nog liever een dag van tevoren met dit gerecht* Mierikswortel is buiten het winterseizoen om bij sommige goedgesorteerde groentewinkels te koop. Geraspte mierikswortel is in potjes te koop bij de supermarkt.Recept: Kirsten Eckhart. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Trudelies Schouten