Gemengde bonensalade met champignons

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
bonensalade-delicious


vegetarisch
aantal 4 | bijgerecht, lunchgerecht, voorgerecht | doordeweeks, zomer | |
Lekker veelzijdig deze bonensalade én zo klaar. Als onderdeel van antipasti, geserveerd bij een rollade of als tussengerecht.
kooktijd20 minuten
totale tijd20 minuten

ingrediënten

  • 250 g champignons
  • 100 ml olijfolie
  • 200 g sperziebonen
  • 1 blik (400 g) reuzebonen wit, uitgelekt
  • 1 rode ui in ringen
  • 50 g rucola gewassen
  • sap ½ citroen
  • 3 el port

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Borstel de champignons schoon en leg ze op een bakplaat. Schep ze om met 2 el olie en bestrooi met zout en peper. Rooster de champignons 10 min. in het midden van de oven.
  • Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Kook de sperziebonen in 5 min. beetgaar. Spoel ze in een zeef af met koud water en laat uitlekken. Mix in een kom de reuzebonen met de uiringen en rucola en verdeel over de borden. Verdeel er de sperziebonen en gegrilde champignons over.
  • Klop het citroensap met de port en de rest van de olie in een kom en breng op smaak met wat zout. Lepel de dressing over de salades en bestrooi met zwarte peper.
Voedingswaarde:
calorieën: 300kcal
|
eiwit: 7g
|
vet: 25g
|
koolhydraten: 12g
auteur: delicious.
Receptuur: Eke Mariën. Bereiding: Coen Beute. Fotografie: Wilkin’s Eric Zee. Styling: Jan-Willem van Riel
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


bonensalade-delicious