gemarineerde zalm met salade van venkel, appel & radijs

gemarineerde zalm met salade van venkel, appel & radijs
RECEPTEN: CORINNE PARKS | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: DAVID MORGAN.
glutenvrij, lactosevrij
aantal 6 |
voorgerecht |
|
|
glutenvrij, lactosevrij
Het wachten wordt beloond, want deze vis doet twee overnachtingen in de koelkast, maar dan heb je wel een smaakbom van jewelste. Serveer de zalm als voorgerecht of als onderdeel van een uitgebreide brunch.

Maak ook eens: tempura van oesters met spicy dipsaus

Kooktijd30 minutes
marineren2 days
Totale tijd2 days 30 minutes

Ingrediënten

  • 100 g zeezoutvlokken
  • 75 g fijne kristalsuiker
  • 2 tl karwijzaad, gekneusd
  • 2 tl witte peperkorrels, gekneusd
  • rasp van 1 biocitroen, 1 (bio) limoen en 1⁄2 (bio)sinaasappel
  • 1 kg superverse zalmfilet met vel

salade van venkel, appel & radijs

  • 1 kleine venkel, in dunne plakjes geschaafd
  • 2 groene appels in dunne plakjes geschaafd
  • 6 radijsjes in dunne plakjes geschaafd
  • 3 el appelciderazijn
  • 2 tl mierikswortel pot snufje fijne kristalsuiker
  • 3 el extra vergine olijfolie rasp van 1 biocitroen

Instructies

  • Begin 2 dagen van tevoren aan dit recept.
  • Doe de zeezoutvlokken met de kristalsuiker, het karwijzaad, de peperkorrels en citrusrasp in een keukenmachine en mix met de pulseknop. Bekleed een ovenschaal met 3 lagen plasticfolie, laat de folie flink overhangen zodat je de zalm ermee kunt inpakken. Verdeel hierover de helft van het zoutmengsel. Leg de zalm erop en verdeel de rest van het zoutmengsel erover. Pak de zalm in met het plasticfolie en leg er een kleine plank op om aan te drukken. Zet 48 uur in de koelkast; keer de vis halverwege.
  • Schep in een kom de venkel, appels en radijsjes voor de salade door elkaar. Klop in een kleine kom de appelciderazijn, mierikswortel, het snufje suiker, de olie, citroenrasp en een snufje zout door elkaar. Meng de dressing met de salade en zet weg tot serveren.
  • Veeg vlak voor serveren de zalm schoon met keukenpapier. Snijd met een scherp mes de huid van de zalm en snijd de zalm vervolgens in dunne plakjes. Leg de plakjes op een schaal en serveer met de salade.

Voedingswaarde

calorieën: 454kcal
eiwit: 31g
vet: 33g
koolhydraten: 7g
auteur: delicious.
RECEPTEN: CORINNE PARKS | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: DAVID MORGAN.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!