Gemarineerde tofoe met groene groenten

Gemarineerde tofoe met groene groenten

vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, zomer | aziatisch |
Tofoe is, als je het Janneke Philippi vraagt, de nieuwe kip: veel eiwitten en ontzettend veelzijdig. “Ik marineer tofoe meestal zelf, van zoet tot pittig, net waar we zin in hebben. Als je weinig tijd hebt, zijn de al gemarineerde tofoesoorten heel handig!”
Voorbereiding30 minutes
Kooktijd30 minutes
Totale tijd1 hour

Ingrediënten

  • 400 g biologische tofoe
  • 4 el sojasaus + extra
  • 2 cm verse gember geschild en geraspt
  • 1 el honing
  • 300 g sobanoedels*
  • 4 el zonnebloemolie
  • 150 g sugarsnaps
  • 1 groene paprika in reepjes
  • 1 paksoi in repen
  • 1 bosje koriander fijngesneden
  • 1 el sesamzaad geroosterd

Instructies

  • Laat de tofoe goed uitlekken en snijd in niet te dunne plakken. Dep de tofoe droog met keukenpapier.
  • Meng voor de marinade de sojasaus met de gember en de honing. Doe de marinade met de tofoe in een stevige, bij voorkeur afsluitbare, plastic zak. Sluit de zak en meng de marinade goed met de tofoe. Leg het zakje 30 min. – de avond van tevoren kan ook! – in de koelkast om te marineren. De tofoe kan ook afgedekt in een ondiepe schaal worden gemarineerd.
  • Kook de noedels in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit in een wok 2 el olie. Roerbak de sugar snaps met de paprika 3-4 min. Voeg het witte deel van de paksoi toe en bak nog 3 min. al omscheppend. Voeg het paksoiblad toe en schep kort om. Breng op smaak met een beetje extra sojasaus en peper.
  • Verhit intussen in een koekenpan de resterende 2 el olie. Bak de tofoe in 2 min. per kant bruin.
  • Verdeel de groenten met de tofoe over 4 borden. Bestrooi met de koriander en het sesamzaad. Geef er een kleine portie sobanoedels bij.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Soba- of boekweitnoedels zijn te koop bij sommige supermarkten, toko’s met Japanse producten en natuurwinkels te koop. Ze zijn fantastisch in een glutenvrij dieet. 
Recepten, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!