aantal 4 | brunchgerecht, dessert, hapje, koek, taart, tussendoortje, zoet | feestelijk, moederdag, vaderdag, weekend, zomer | italiaans | vegetarisch
Zongerijpt zijn aardbeien natuurlijk op hun allerbest. Kies dus Hollandse zomeraardbeien en laat die onrijpe exemplaren lekker links liggen. TIP: ga ook eens naar een pluktuin voor zo’n bakje perfect rijp zomerfruit. Je proeft de zomer écht door biscotti te beleggen met crème fraîche en gemarineerde aardbeien. Pronto: een zoete bruschette!
Voorbereiding:20 minuten
Kooktijd:40 minuten
afkoelen1 uur
Totale tijd:2 uur
* Vincotto – letterlijk gekookte wijn – is zoetzuur, stroperig ingekookt druiven- sap. Te koop bij Italiaanse delicatessen- winkels en online.
RECEPTEN, BEREIDING: PHOEBE WOOD, CHARLOTTE BINNS-MCDONALD, MAGGIE BEER, ALLESANDRO PAVONI | STYLING: KIRSTEN JENKINS | FOTOGRAFIE: ELISE HASSEY, BEN DEARNLEY, JEREMY SIMONS
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | gemarineerde aardbeien met earl grey-crème fraîche & pistachebiscotti