vegetarisch
aantal 4 |
bijgerecht |
feestelijk, kerst |
internationaal |
vegetarisch
Ja, konfijten duurt lang – al doen wij wel aan snel konfijten! – maar één hap van deze gerechten en je bent verkocht. De venkel en wortel smaken nóg rijker. Meer weten over konfijten? Wij vertellen je alles over het konfijten van vis, venkel en fruit.
Ingrediënten
- 2 grote venkelknollen of 4 kleine
- 4 grote wortels, geschrapt, dikke overlangs gehalveerd
- 8 laurierblaadjes (liefst verse laurier) + 2 voor garnering
- 1 (bio)citroen in 8 parten
- 4 jeneverbessen, gekneusd
- 100 g walnoten
- 200 ml walnootolie
- ± 300 ml olijfolie
- schil van ½ (bio)citroen, in dunne reepjes
- zoutvlokken, naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Snijd grote venkelknollen in kwarten of kleintjes doormidden. Wrijf de venkel en wortel in met wat zout en versgemalen peper. Leg de groente in een ovenbestendige, passende pan met de laurier, citroenparten, jeneverbessen en de helft van de walnoten. Giet er de walnootolie over en vul aan met olijfolie tot het net onderstaat. Zet de pan afgedekt in de oven en laat in 1½ uur garen totdat de groente net zacht is.
- Rooster intussen de rest van de walnoten in een droge koekenpan, hak ze grof en meng met de citroenreepjes en wat zoutvlokken. Neem de groenten uit de oven, laat goed uitlekken en bestrooi met de walnoten. Garneer met de laurier.
Voedingswaarde
calorieën: 540kcal
eiwit: 7g
vet: 48g
koolhydraten: 19g
Recepten: Dosia Brewer. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!