vegetarisch
aantal 4 |
bijgerecht, lunchgerecht |
|
|
vegetarisch
Met brood geef je elk gerecht meer structuur en body. Gooi oud brood dus niet weg, maar geef het – no waste! – een nieuwe bestemming. Bijvoorbeeld in deze fattoush-achtige salade met sumak en dukkah.
Ingrediënten
- 3 pitabroodjes
- 3 el olijfolie
- 1 el dukkah
- 500 g minikomkommers
- 250 g gele kerstomaatjes, gehalveerd
- 1 kleine gele paprika zonder zaadlijsten, in dunne reepjes
- 1 dikke bosui, in dunne ringen
- sap van 1 citroen
- 1/4 tl sumak
- 1/2 bosje munt, blaadjes geplukt
- 35 g krenten
dressing
- 1 el tahini
- 90 g yoghurt (5 el)
- 1 tl vloeibare honing
- 1-2 tenen knoflook, geperst
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg de pitabroodjes op een bakplaat en bestrijk ze aan beide kanten met de olie. Bestrooi ze met dukkah en zee- zoutvlokken. Bak ze 8-10 min. tot ze knapperig zijn. Laat afkoelen.
- Leg de komkommers op een stevige snijplank en kneus ze met de deegrol- ler of het lemmet van een koksmes. Doe ze in een kom en voeg de tomaatjes, paprika, de bosui, het citroensap en wat zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper toe.
- Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kleine kom, voeg 2-3 el water toe en roer glad. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Breek het dukkah-pitabrood in stukken. Voeg ze vlak voor serveren toe aan de komkommersalade en schep om.
- Schep de salade op een schaal. Besprenkel met de dressing en bestrooi met sumak, munt en krenten.
Voedingswaarde
calorieën: 284kcal
eiwit: 4g
vet: 11g
koolhydraten: 33g
RECEPTEN: ALICE ZASLAVSKY | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Maak paneermeel van oud brood voor deze lekkere scotch caesar salade