aantal 4 |
bijgerecht, lunchgerecht |
|
|
vegetarisch
Met brood geef je elk gerecht meer structuur en body. Gooi oud brood dus niet weg, maar geef het – no waste! – een nieuwe bestemming. Bijvoorbeeld in deze fattoush-achtige salade met sumak en dukkah.
Kooktijd25 minutesminutes
oven10 minutesminutes
Totale tijd35 minutesminutes
Ingrediënten
3pitabroodjes
3elolijfolie
1eldukkah
500gminikomkommers
250ggele kerstomaatjes,gehalveerd
1kleine gele paprikazonder zaadlijsten, in dunne reepjes
1dikke bosui,in dunne ringen
sap van 1 citroen
1/4tlsumak
1/2bosje munt,blaadjes geplukt
35gkrenten
dressing
1eltahini
90gyoghurt(5 el)
1tlvloeibare honing
1-2tenenknoflook,geperst
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg de pitabroodjes op een bakplaat en bestrijk ze aan beide kanten met de olie. Bestrooi ze met dukkah en zee- zoutvlokken. Bak ze 8-10 min. tot ze knapperig zijn. Laat afkoelen.
Leg de komkommers op een stevige snijplank en kneus ze met de deegrol- ler of het lemmet van een koksmes. Doe ze in een kom en voeg de tomaatjes, paprika, de bosui, het citroensap en wat zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper toe.
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kleine kom, voeg 2-3 el water toe en roer glad. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Breek het dukkah-pitabrood in stukken. Voeg ze vlak voor serveren toe aan de komkommersalade en schep om.
Schep de salade op een schaal. Besprenkel met de dressing en bestrooi met sumak, munt en krenten.
Voedingswaarde
calorieën: 284kcal
eiwit: 4g
vet: 11g
koolhydraten: 33g
auteur: delicious.
RECEPTEN: ALICE ZASLAVSKY | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.