aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
|
midden-oosters |
Lamsvlees, Janneke is er dol op, vooral gegrild van de bbq of in een stoof. Deze gehaktballetjes zijn een lekker alternatief voor drukke dagen waarop bbq en stoof geen optie zijn.
Ingrediënten
- 1 ei
- 3 el paneermeel of broodkruim
- 2 tl paprikapoeder
- 5 el fijngehakte kruiden bijv. peterselie, bieslook en dille
- 500 g lamsgehakt
- 25 g boter
- 250 g minikomkommers
- 2 tenen knoflook
- 150 g Griekse yoghurt
- 3 el extra vierge olijfolie
- 8 speltpita’s
- 2 tomaten
- 100 g krulslamelange
Instructies
- Kneed het ei, paneermeel, paprikapoeder, 3 el fijngehakte kruiden en zout en peper naar smaak door het gehakt. Draai er met vochtige handen balletjes van.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt de boter in een koekenpan. Bak de gehaktballetjes in 10-12 min. bruin en gaar. Rasp intussen 2 komkommers en schaaf de rest in dunne plakjes. Knijp de komkommerrasp goed uit.
- Rasp of pers de knoflook. Meng de helft van de knoflook met de komkommerrasp door de yoghurt.
- Meng de rest van de knoflook en de kruiden door de olijfolie. Leg de pita’s op de bakplaat en bestrijk ze met de kruidenolie. Bak de pita’s in de oven in 5 min. goudbruin en knapperig.
- Snijd de tomaten in plakjes. Verdeel de sla met de geschaafde komkommer en de tomaten over 4 borden. Schep de komkommeryoghurt en gehaktballetjes bij. Serveer met de kruidenspeltbroodjes.
Voedingswaarde
calorieën: 736kcal
eiwit: 38g
vet: 39g
koolhydraten: 55g
TIP Geen fan van lamsvlees? Vervang het dan deels of helemaal door rundergehakt.
STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Iets voor vanavond? Spring rolls met lentegroente & rode kool