glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 |
bijgerecht |
doordeweeks, familietijd, lente, weekend, zomer |
scandinavisch |
glutenvrij, vegetarisch
bijgerecht |
doordeweeks, familietijd, lente, weekend, zomer |
scandinavisch |
glutenvrij, vegetarisch
In het gezin van de Deense chef-kok Mikkel Karstad neemt eten een bijzondere plaats in. Hij en zijn vrouw Camilla laten hun vier kinderen zoveel mogelijk ingrediënten proeven én trekken er vaak op uit om allerlei eetbaars zelf te zoeken en daarmee te koken. Resultaat? Het fantastische kookboek Nordic Family Kitchen.
Een van de gerechten in het kookboek is dit recept voor gegrilde pofaardappels met kruiden, hüttenkäse & parmezaan. Een fantastisch bijgerecht met frisse, hartige smaken.
Kookgerei
-
ook nodig: grillklem
Ingrediënten
- 4 grote pofaardappels
- zout en zwarte peper uit de molen
- 200 g hüttenkäse
- 3 el olijfolie
- paar takjes en 2 handen gemengde kruiden rozemarijn, salie, marjolein
- 40 g parmezaan geraspt
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Was de aardappels (schil ze niet) en leg ze in een ovenschaal. Strooi er een snufje zout over en zet ze 1 uur in de oven, of tot ze zacht zijn.
-
Breng intussen de hüttenkäse met 2 el olijfolie, zout en zwarte peper uit de molen op smaak.
-
Neem de aardappels uit de oven en laat ze afkoelen.
-
Snijd de afgekoelde aardappels in grove partjes en doe ze met de takjes kruiden tussen een grillrooster. Sprenkel er een beetje olijfolie over en bestrooi ze met zeezout. Sluit het rooster en gril de aardappels op een hete grill tot ze goudbruin en licht krokant zijn. Stort de aardappels op een bord. Serveer met de hüttenkäse, verse kruiden en de parmezaan. Sprenkel er ten slotte nog een beetje olijfolie over en serveer de aardappels terwijl ze nog warm zijn, zodat de topping smelt.
Voedingswaarde
calorieën: 225kcal
eiwit: 12g
vet: 13g
koolhydraten: 22g
RECEPTEN, STYLING MIKKEL KARSTAD FOTOGRAFIE ANDERS SCHØNNEMANN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!