gegrilde groenten met pittige sumakyoghurt en gebakken kip

gegrilde groenten met pittige sumakyoghurt en gebakken kip
Recept: Kirsten Jenkins Fotografie: Ben Dearnley Styling: Kirsten Jenkins

Op zoek naar een gezonde maaltijd? Zoek niet verder! Dit recept met gegrilde groenten voldoet aan alle eisen.

Gegrilde groenten met pittige sumakyoghurt en gebakken kip

glutenvrij
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd | internationaal | glutenvrij
Even terug naar af? Dan is dit gerecht met gegrilde groenten gezond, superlekker en met minder koolhydraten precies in de roos. Ga mee op smaakreis!
Kooktijd20 minutes
oven45 minutes

Ingrediënten

  • 125 ml Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 tl harissa
  • 2 tl sumak
  • 450 g aubergine, in blokjes
  • 2 courgettes, in blokjes
  • ± 5 el extra vergine olijfolie
  • 800 g kippendijen, in 4 cm-blokjes
  • 400 g bruine linzen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 200 g groene, puntpaprika, zonder zaadlijsten, fijngesneden
  • 3 takjes munt, blaadjes geplukt en fijngesneden
  • 4 takjes dille, fijngesneden
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • baba ganoush, kant-en-klaar, koeling supermarkt voor erbij

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Meng in een kom de yoghurt, knoflook, harissa, sumak en 3 el water. Breng op smaak met zout en peper.
  • Spreid de aubergine- en courgette-blokjes uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 3 el olie en bestrooi met zout en peper. Rooster in 40-45 min. gaar en goudbruin.
  • Verhit intussen 1 el olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig tot hoog vuur. Bak de stukken kip onder regelmatig omscheppen in 10-12 min. goudbruin.
  • Doe de linzen en paprika’s met de munt, dille en bosuitjes in een kom en schep om met 1 el olie en wat zout en peper. Schep het linzenmengsel met de geroosterde groenten op een schaal en sprenkel de pittige yoghurt erover. Serveer met de gebakken kip en baba ganoush.

Voedingswaarde

calorieën: 445kcal
eiwit: 29g
vet: 26g
koolhydraten: 19g
auteur: delicious.
Recept: Kirsten Jenkins
Fotografie: Ben Dearnley
Styling: Kirsten Jenkins
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: 96x lekker low-carb