Gegrilde gevulde vleestomaten met gepofte aardappels en Hüttenkäse

Gegrilde gevulde vleestomaten met gepofte aardappels en Hüttenkäse

aantal 4 | hoofdgerecht | zomer | mediterraans |
Gevulde groenten met vers gehakt is eigenlijk altijd wel goed. Combineer het met gepofte aardappels en Hüttenkäse en het wordt delicious.! Extra speciaal en veel bekijks krijg je met coeur de boeuf*-tomaten: bijzonder van vorm én smaak.
Kooktijd20 minutes
Oven of BBQ40 minutes
Totale tijd1 hour

Ingrediënten

  • 4 vleestomaten groot, bijv. coeur de boeuf*
  • 400 gehakt half-om-half
  • 4 el peterselie plat, fijngesneden
  • 1 el oregano gedroogd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 ei
  • 4 pofaardappelen in de schil, geboend en 15 min voorgekookt
  • 400 g Hüttenkäse of cottage cheese
  • 1 bosje bieslook geknipt
  • 100 ml mosterdmayonaise
  • ook nodig: aluminiumfolie

Instructies

  • Ontsteek de barbecue 30 min. van tevoren of verwarm de oven voor op 230°C. Snijd de kapjes van de tomaten en hol de tomaten met een lepel uit, bewaar het vocht en vruchtvlees.
  • Meng het gehakt met de kruiden, knoflook en ei, breng flink op smaak met zout en peper en vul de tomaten ermee. Leg 4 royale stukken aluminiumfolie neer, glimkant boven, bestrijk het midden met wat olie en zet de tomaten erop. Schep het tomatenvocht en vruchtvlees eromheen, laat de kapjes eraf en vouw het folie naar boven toe luchtig dicht zodat er nog wat ruimte binnenin is. Rooster ze op het rooster boven de barbecue of in de oven in 35-40 min. gaar.
  • Kruis intussen de aardappelen goed in en verpak ze ook in ingevet folie en rooster in 30 min. gaar.
  • Meng de hüttenkäse met de bieslook, mayonaise en breng op smaak met zout en peper. Neem de aardappelen uit het folie, druk ze een beetje uit elkaar en verdeel de Hüttenkäse erover. Serveer met de gevulde tomaten en zet de kapjes erop.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Coeur de boeuf tomaten zijn in het zomerseizoen in sommige supermarkten te koop. Ze zijn geribbeld, vaak nog wat groenig en dan ook eetbaar en bevatten heerlijk stevig vruchtvlees, ideaal om te bakken en vullen.
Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Jan Willem van Riel. Bereiding: Bart Stuart. Productie en recept: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!