glutenvrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
internationaal |
glutenvrij
BLT - bacon, lettuce and tomato - is een wereldberoemde combinatie. Met avocado erbij wordt het helemáál om je vingers bij af te likken. Geef er evt. nog een stevige, getoaste desemboterham bij. Bacon is trouwens toch onweerstaanbaar lekker… knapperig gebakken op deze schorsenerensoep gestrooid bijvoorbeeld.
Ingrediënten
- 8 plakjes ontbijtspek
- 4 avocado’s
- 2 tomaten
- 125 g zure room
- 75 g cheddar
- ijsbergsla, ragfijn gesneden
Instructies
- Verwarm de ovengrill voor. Leg het spek op een bakplaat en schuif 2-3 min. onder de hete grill. Bak het spek goudbruin en krokant. Halveer intussen de avocado’s, wip de pit eruit en schil ze. Snijd de tomaten in plakjes.
- Neem het spek van de bakplaat. Leg de avocado’s op de plaat en schep de zure room in de holtes. Verdeel de tomaat en het spek erover. Rasp de kaas boven de avocado’s. Schuif de avocado’s 1-2 min. onder de hete ovengrill tot de kaas is gesmolten. Leg de avocado’s op 4 borden en maak af met een handje knapperige, frisse sla.
Voedingswaarde
calorieën: 525kcal
eiwit: 12g
vet: 49g
koolhydraten: 5g
Recepten, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!