schorsenerensoep met bacon en rozemarijn

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | frans |
Genieten van de vernieuwde, creatieve bistrokeuken, de zogenaamde cuisine bistronomique, kan gewoon thuis. Start met Jannekes heerlijke schorsenerensoep!
kooktijd30 minutes
Oven10 minutes
totale tijd40 minutes

ingrediënten

  • 800 g schorseneren*
  • 1 citroen sap
  • 4 el olijfolie
  • 400 g aardappelen kruimig, in blokjes
  • 125 ml witte wijn droog
  • l groentebouillon
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 1/2 bosje peterselie à 20 g
  • 50 g roomboter met zeezout, kamertemperatuur
  • 4 plakken brood stevig, bijv. campagnard
  • 100 g bacon plakjes, in repen
  • 2 takjes rozemarijn naaldjes grof gesneden
  • 100 ml slagroom

instructies

  • Schil de schorseneren en snijd in stukjes. Leg ze meteen in een schaal met water en het sap van 1 citroen zodat ze mooi wit blijven. Verwarm de oven voor tot 200ºC. Giet de schorseneren af.
  • Verhit in een soeppan de helft van de olijfolie. Bak de schorseneer en aardappel 2 min. zonder te kleuren. Schenk de wijn in de pan en schep de groenten erdoor. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de soep in 15 min. gaar.
  • Prak de knoflook en peterselie door de boter. Verdeel de boter over het brood en leg de sneden op de bakplaat. Bak het brood in de voorverwarmde oven in 8-10 min. krokant. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de bacon met de rozemarijn in 5 min. krokant.
  • Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de slagroom en peper naar smaak toe. Serveer de soep in 4 kommen. Strooi er de bacon met de rozemarijn over en serveer met het knoflookbrood.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Je kunt de schorseneren in dit recept ook vervangen door pastinaak of knolselderij. Deze liggen nu in de meeste supermarkten weer in de schappen.
Recept, styling en foodstyling: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!