gefrituurde sardientjes

gefrituurde sardientjes
lactosevrij
aantal 6 | Borrelhapje, hapje, hapjes, voorgerecht | feestdagen, feestelijk, weekend, zomer | mediterraans | lactosevrij
Met de zomer in de lucht is de Italiaanse keuken extra verleidelijk.Zet het raam open, je pannen op het vuur en een karaf wijn binnen handbereik. Ga voor deze gefrituurde sardientjes!
kooktijd45 minutes
totale tijd45 minutes

ingrediënten

  • sap en rasp van 1 biocitroen + citroenpartjes
  • 1 bosje bladpeterselie, blaadjes fijngesneden
  • ½ tl gedroogde oregano
  • 2 ansjovisjes op olie, uitgelekt en fijngesneden
  • 500 g verse sardines, schoongemaakt, opengeklapt, graat eruit gehaald
  • 150 g bloem
  • 4 eieren
  • 3 el pittige knoflooksaus
  • 300 g wit broodkruim
  • olie, om in te bakken

instructies

  • Meng in een kom het citroensap, de helft van de citroenrasp, de helft van de peterselie, de oregano en de ansjovis. Voeg de sardines toe en laat 30 min. marineren in de koelkast.
  • Neem de sardines uit de marinade en dep droog met keukenpapier.
  • Zet 3 diepe borden klaar. Strooi de bloem in een diep bord. Roer in een ander diep bord de eieren los met de knoflooksaus. Meng het broodkruim met de rest van de citroenrasp en peterselie in het laatste diepe bord. Wentel de sardines om de beurt door de bloem, door het eimengsel en tenslotte door het broodkruimmengsel. Leg ze op een groot bord.
  • Verhit in een diepe koekenpan een bodempje olie van 2 cm. Bak de gepaneerde sardines met een paar tegelijk in 2-3 min. goudbruin en knapperig; keer ze halverwege.
  • Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Serveer met citroenpartjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 448kcal
|
eiwit: 25g
|
vet: 18g
|
koolhydraten: 44g
auteur: delicious.
RECEPTEN:
BEN WILLIAMSON, MASSIMO
MELE,
FOTOGRAFIE:
CHRIS COURT, NIGEL LOUGH,
STYLING:
KIRSTEN JENKINS
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
gefrituurde sardientjes
RECEPTEN: BEN WILLIAMSON, MASSIMO MELE, FOTOGRAFIE: CHRIS COURT, NIGEL LOUGH, STYLING: KIRSTEN JENKINS