Gefrituurde garnalen met knapperige groentesalade

Gefrituurde garnalen met knapperige groentesalade

aantal 4 | hoofdgerecht | weekend | aziatisch |
Kooktijd45 minutes
Totale tijd45 minutes

Ingrediënten

  • 500 g garnalen groot, ongepeld, rauw, diepvries, ontdooid
  • 450 g aardappelblokjes koelvers of 5 min. voorgekookt
  • 250 g sperziebonen schoongemaakt
  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 300 ml bruisend mineraalwater of bier
  • 300 g spitskool in repen gesneden
  • 1 potje of blikje maïskolfjes 380 g, uitgelekt
  • 1 bosje koriander 20 g, grof gesneden
  • 3 el zoete chilisaus + extra om te dippen
  • 2 limoenen
  • zonnebloemolie om te frituren

Instructies

  • Pel de garnalen maar laat het staartje zitten. Snijd de garnalen over de rugzijde in en verwijder het donkere darmkanaal. Dep de garnalen met keukenpapier droog.
  • Kook de aardappelblokjes met de sperziebonen ± 8 min., tot beide beetgaar zijn. Giet af en spoel onder stromend water koud.
  • Zeef het meel met 1 tl zout boven een kom. Voeg beetje bij beetje het mineraalwater of bier toe en klop met een vork tot een glad en dik beslag.
  • Meng de aardappel en de sperziebonen met de spitskool, de maïskolfjes en de koriander. Meng de chilisaus met het sap van 1 limoen en schep door de groenten. Voeg zout naar smaak toe.
  • Verhit in een wok een flinke laag olie tot 180°C. Haal 1/4 van de garnalen aan het staartje door het beslag en laat ze in de hete olie zakken. Bak ze rondom in 2-4 min. krokant, goudbruin en net gaar. Schep de garnalen met een schuimspaan uit de olie en laat ze op een schaal met keukenpapier uitlekken. Bak op dezelfde manier nog 3 porties garnalen.
  • Verdeel de groentesalade en de garnalen over 4 borden. Schenk wat extra chilisaus in 4 (borrel)glaasjes en zet op de borden erbij om te dippen. Serveer met de laatste, in partjes gesneden limoen.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Tips van Janneke philippi:
  • Bij een groentesalade met gefrituurde garnalen geef ik ook wel eens wat fruit als blokjes verse mango.
  • En voor de kinderen houd ik wat aardappels en groenten apart. Dit maak ik aan met appelsap verdunde mayonaise en kerriepoeder.
Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Jet Krings
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!