lactosevrij
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
internationaal |
lactosevrij
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
internationaal |
lactosevrij
Heb je een drukke week, geen tijd om uitgebreid te koken, maar toch zin in iets lekkers? Deze geelvinmakreel staat zo op tafel en zit vol met de heerlijke seizoensgroente babypaksoi.
Ingrediënten
- 4 struikjes babypaksoi of 2 shanghai paksoi
- 1 el sesamolie
- 300 g udonnoedels
- 3 el zonnebloemolie
- 300 g geelvinmakreel, yellowtail
- 2 el shiro-misopasta
- 3 el rijstazijn
- 3 el sojasaus
- 250 g gemengde paddenstoelen
- 2 tl zwart sesamzaad
Instructies
-
Halveer de paksoi in de lengte of snijd de grotere in kwarten. Verhit de sesamolie in een hapjespan. Leg de paksoi op het snijvlak in de pan. Schenk er 150 ml water bij en smoor de paksoi afgedekt beetgaar in ± 10 min.
-
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een koekenpan de zonnebloemolie. Bak de visfilet in 4-6 min. bruin en net gaar.
-
Meng intussen de misopasta met de rijstazijn en de sojasaus. Veeg de paddenstoelen schoon en halveer of snijd ze in stukjes.
-
Neem de vis uit de pan en houd warm onder een deksel. Doe de paddenstoelen in de pan en bak ze al omscheppend in ± 3 min. bruin. Schenk het misomengsel erbij en verwarm nog 1 min.
-
Verdeel de noedels over 4 borden. Leg de vis en paksoi erbij. Schep de paddenstoelen met de saus erover en bestrooi met het sesamzaad.
Voedingswaarde
calorieën: 626kcal
eiwit: 25g
vet: 26g
koolhydraten: 71g
Recepten, fotografie, styling, bereiding: Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!