vegetarisch
aantal 10 |
hapje, voorgerecht |
feestelijk, kerst, oudjaar |
|
Je beste vrienden + superlekkere, zelfgemaakte hapjes + oogstrelende drankjes + je mooiste outfit. Tel het bij elkaar op en je hebt een enorm feestelijke afsluiting van het oude jaar te pakken. Helemaal klaar voor het nieuwe jaar, zonder dat je daarvoor uren in de keuken hebt hoeven staan. Feesthapjes zijn onze specialiteit. Hier een van de redactiefavorieten: gebrande nootjes met rozemarijn.
Ingrediënten
- 2 takjes rozemarijn , de blaadjes + extra
- 300 g noten gemengd, gezouten
- 150 g suiker
- 1 geraspte schil sinaasappel, liefst biologische
- evt. zout, voor erover
Instructies
- Voorbereiden: je kunt dit de ochtend van tevoren doen, begin 1 uur van tevoren.
- Hak de rozemarijnblaadjes heel fijn. Verwarm op laag vuur, onder af en toe roeren de noten met de suiker in een wijde pan met dikke bodem (geen anti-aanbak). Blijf roeren tot er zich een dun laagje karamel om de nootjes vormt. Roer de rozemarijn en sinaasappelschil erdoor. Schep de noten op een met bakpapier belegde bakplaat, laat afkoelen en schep regelmatig om, zodat ze niet aan elkaar plakken. Bewaar goed afgesloten.
- Bestrooi vlak voor serveren met nog wat fijngehakte rozemarijn en flake zout.
Voedingswaarde
Recepten en foodstyling: Nadia Zerouali. Fotografie: Harold Pereira. Styling: Cyn Ferdinandus. Productie: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!