Gebraden yuzukip met japanse salade

Gebraden yuzukip met japanse salade

aantal 4 | hoofdgerecht | weekend | aziatisch |
De yuzu in de marinade geeft niet alleen een heerlijke flavour boost, maar maakt het vlees ook lekker zacht.
Nog zo'n lekker kipgerecht: noedels met sojakip.
Kooktijd15 minutes
Marineren/ oven1 hour 20 minutes
Totale tijd1 hour 35 minutes

Ingrediënten

  • 3 tenen knoflook geperst
  • 3 tl gemberwortel geraspt
  • 50 g ongezouten boter gesmolten
  • 60 ml yuzusap* of limoensap
  • 2 el sojasaus licht
  • 4 kippenbouten
  • ½ tl sesamolie
  • 1 el arachide-olie
  • ½ tl kristalsuiker fijn
  • zwart sesamzaad** en citroenpartjes, voor garneren

japanse salade

  • 1 avocado in dunne plakken
  • 100 g sugar snaps in dunne lucifers
  • 3 radijsjes in dunne plakjes
  • 1 wortel groot, luciferdun gesneden
  • ½ bosje bieslook 4 cm-stukjes
  • 150 g rucola

Instructies

  • Meng de knoflook, gember, boter, 2 el yuzusap en 1 el sojasaus in een kom. Voeg de kippenbouten toe en bedek met de marinade. Dek af en laat in de koelkast 20 min. marineren.
  • Verwarm de oven voor op 180ºC. Laat de kip uitlekken, bewaar de marinade en dep de bouten droog. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat met opstaande rand en braad ze in 1 uur goudbruin. Bestrijk de kip om de 15 min. met de marinade en het braadsap op de bakplaat. Dek de kippenbouten evt. af met aluminiumfolie als ze te snel bruinen.
  • Meng intussen de ingrediënten voor de salade in een kom. Klop in een andere kom met een garde de sesamolie, arachide-olie, suiker en de overige 2 el yuzusap en 1 el sojasaus door elkaar. Schep de dressing door de salade.
  • Serveer de kip met de salade. Bestrooi de salade met het zwarte sesamzaad. Geef er de citroenpartjes bij.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Yuzu is een Japanse citrusvrucht met een citroen/limoenachtige smaak. het sap in flesjes koop je bij Aziatische winkels. ** Zwart sesamzaad koop je bij Aziatische winkels en natuurwinkels.
Recept: Valli Little & Warren Mendes. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan. Bewerking: Bas Robben
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!