Gazpacho

Gazpacho

aantal 4 | voorgerecht | zomer | spaans |
Wij zijn fan van gazpacho! Lekker fris en perfect voor bij zomerse temperaturen. Dit recept past helemaal in het rijtje van lekkere koude soepjes. De frisse smaak van komkommer en tomaat maken dit gerecht een heerlijk geheel. Enjoy!
Kooktijd20 minutes
Koelen3 hours
Totale tijd3 hours 20 minutes

Ingrediënten

  • 15 g kruiden of kiemen en eetbare bloemen
  • 2 el sherryazijn
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 l tomatensap
  • 1 rode paprika zaadjes verwijderd, fijngehakt
  • 2 trostomaten rijp, zaadje verwijderd, grof gehakt + 1 extra tomaat, fijngehakt
  • 1 snackkomkommer zaadlijsten verwijderd, fijngehakt
  • 1 scherpe rode chilipeper zaadjes verwijderd, grof gehakt
  • 3 bosuien grof gehakt
  • 60 ml olijfolie
  • 30 g zwarte olijven ontpit, fijngehakt
  • 2 el basilicum fijngesneden

Instructies

  • Begin 1 dag van tevoren.
  • Vul om kruidenijsblokjes te maken de vormpjes van een ijsblokjesvorm tot halverwege met water en vries het in. Verdeel de kruiden en bloemen over de bevroren blokjes en vul de vormpjes helemaal met water. Zet de vorm weer in de vriezer om de blokjes in te vriezen.
  • Doe intussen 2 eetlepels azijn met knoflook, tomatensap, paprika, tomaten, komkommer, chilipeper en bosui in een blender en pureer alles tot het net is vermengd. Voeg terwijl de motor draait door de vulopening de olie geleidelijk in een dun, gestaag straaltje toe tot het een gladde, goed gemengde soep.
  • Zet hem afgedekt 2-3 uur in de koelkast zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
  • Doe vlak voor het serveren de olijven met basilicum, overgebleven 2 theelepels azijn en extra tomaat in een kom en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de gazpacho over gekoelde glazen of soepkommen, zet er een kruidenijsblokje op en een schep tomatensalsa.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!