Garnalenroerbak met kerrie

Garnalenroerbak met kerrie

aantal 4 | voorgerecht | doordeweeks | aziatisch |
Kooktijd20 minutes
Totale tijd20 minutes

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl gemberwortel fijngeraspt
  • 4 el zonnebloemolie
  • 12 garnalen groot, rauw, gepeld (zonder staartpuntjes), donkere darmen verwijderd
  • 3 el kerriepoeder Maleisisch, zie kader
  • snufje kristalsuiker fijn
  • 1-2 el vissaus naar smaak
  • 1 el wittewijnazijn
  • 270 ml kokosmelk dik
  • 1 bosje bleekselderij Chinees, kun choy, zie kader, in 2 cm stukjes
  • 1 ui klein, in dunne ringen
  • plukjes koriander voor garnering

Instructies

  • Wrijf de knoflook en gemberwortel met een snufje zout in een vijzel tot een grof mengsel.
  • Verhit de olie in een wok op matig tot hoog vuur tot hij haast dampt. Roerbak de knoflook-gemberpasta 1-2 min. tot hij begint te kleuren. Voeg de garnalen toe, roerbak ze 1 min. en schep het kerriepoeder erdoor. Voeg de suiker, vissaus, azijn en kokoscream toe en laat de garnalen 1 min. pruttelen tot ze bijna gaar zijn geworden in de warme saus. Schep de bleekselderij en ui erdoor en laat nog 1 min. doorwarmen. Garneer met koriander en serveer.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept: David Thompson. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!