Garnalenroerbak met kerrie

Garnalenroerbak met kerrie

aantal 4 | voorgerecht | doordeweeks | aziatisch |

Kooktijd:20

Totale tijd:20

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl gemberwortel fijngeraspt
  • 4 el zonnebloemolie
  • 12 garnalen groot, rauw, gepeld (zonder staartpuntjes), donkere darmen verwijderd
  • 3 el kerriepoeder Maleisisch, zie kader
  • snufje kristalsuiker fijn
  • 1-2 el vissaus naar smaak
  • 1 el wittewijnazijn
  • 270 ml kokosmelk dik
  • 1 bosje bleekselderij Chinees, kun choy, zie kader, in 2 cm stukjes
  • 1 ui klein, in dunne ringen
  • plukjes koriander voor garnering

Instructies

  1. Wrijf de knoflook en gemberwortel met een snufje zout in een vijzel tot een grof mengsel.
  2. Verhit de olie in een wok op matig tot hoog vuur tot hij haast dampt. Roerbak de knoflook-gemberpasta 1-2 min. tot hij begint te kleuren. Voeg de garnalen toe, roerbak ze 1 min. en schep het kerriepoeder erdoor. Voeg de suiker, vissaus, azijn en kokoscream toe en laat de garnalen 1 min. pruttelen tot ze bijna gaar zijn geworden in de warme saus. Schep de bleekselderij en ui erdoor en laat nog 1 min. doorwarmen. Garneer met koriander en serveer.

Voedingswaarde

Recept: David Thompson. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!