aantal 4 |
voorgerecht |
doordeweeks |
aziatisch |
Ingrediënten
- 2 tenen knoflook
- 2 tl gemberwortel fijngeraspt
- 4 el zonnebloemolie
- 12 garnalen groot, rauw, gepeld (zonder staartpuntjes), donkere darmen verwijderd
- 3 el kerriepoeder Maleisisch, zie kader
- snufje kristalsuiker fijn
- 1-2 el vissaus naar smaak
- 1 el wittewijnazijn
- 270 ml kokosmelk dik
- 1 bosje bleekselderij Chinees, kun choy, zie kader, in 2 cm stukjes
- 1 ui klein, in dunne ringen
- plukjes koriander voor garnering
Instructies
- Wrijf de knoflook en gemberwortel met een snufje zout in een vijzel tot een grof mengsel.
- Verhit de olie in een wok op matig tot hoog vuur tot hij haast dampt. Roerbak de knoflook-gemberpasta 1-2 min. tot hij begint te kleuren. Voeg de garnalen toe, roerbak ze 1 min. en schep het kerriepoeder erdoor. Voeg de suiker, vissaus, azijn en kokoscream toe en laat de garnalen 1 min. pruttelen tot ze bijna gaar zijn geworden in de warme saus. Schep de bleekselderij en ui erdoor en laat nog 1 min. doorwarmen. Garneer met koriander en serveer.
Voedingswaarde
Recept: David Thompson. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!