Meer heerlijke, krokante recepten? Bestel het mei-nummer van delicious.!
Garnalenpasteitjes met sesamzaad
aantal 14 |
Borrelhapje, hapje |
feestelijk, weekend |
aziatisch |
Niemand weerstaat deze pasteitjes met garnalen & sesam. Serveer voor iedereen een crispy snack en maak je feest compleet met een paar heerlijk hartige hapjes.
Kookgerei
- keukenmachine
Ingrediënten
- 400 g gepelde rauwe garnalen
- 1 eiwit + 1 losgeroerd ei
- 1 tl fijn geraspte gemberwortel
- 2 tl sesamolie
- 1 tl sojasaus
- 5 el wit sesamzaad
- 4 bosuien, in dunne reepjes + extra om mee te bestrooien
- 7 ontdooide diepvries-loempiavellen, spring roll pastry, toko
- 4 el zwart sesamzaad
- olie, om in te frituren
- pruimensaus, toko, voor erbij
Instructies
- Doe de garnalen met het eiwit, de gember, sesamolie, sojasaus en 1 el wit sesamzaad in de keukenmachine en hak ze samen fijn. Voeg de bosui toe en mix ze erdoor met de pulseerknop.
- Knip elk loempiavel doormidden, zodat je 2 rechthoeken krijgt. Schep op een korte kant van een deegreepje een opgehoopte el van het garnalenmengsel. Klap het als driehoekje om en ga zo door tot het eind van het reepje, zodat je een driehoekig pasteitje krijgt. Kwast de deegrand in met losgeroerd ei en druk aan. Maak zo 14 garnalenpasteitjes.
- Meng op een bord de rest van het witte sesamzaad met het zwarte sesamzaad. Kwast de garnalenpasteitjes en de ene kant goed in met het losgeroerde ei en druk het in het sesamzaad, zodat het er goed mee bedekt is.
- Vul een (frituur)pan voor de helft met olie en verhit die op 180ºC of tot een blokje brood hierin in 45 sec. goudbruin kleurt. Frituur een paar garnalenpasteitjes in 2-3 min. goudbruin en knapperig. Keer ze halverwege, schep er eentje met een schuimspaan uit de pan en snijd doormidden en check of de vulling gaar is. Laat ze uitlekken op keukenpapier en de olie weer op temperatuur komen en frituur de rest van pasteitjes. Bestrooi ze met de bosui en serveer warm met de pruimensaus.
Voedingswaarde
calorieën: 143kcal
eiwit: 8g
vet: 9g
koolhydraten: 8g
RECEPTEN, FOODSTYLING: PHOEBE WOOD, GEORGINA ESDAILE, HELENA MOURSELLAS FOTOGRAFIE, STYLING: KIRSTEN JENKINS
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: crispy gebakken vis met zeekraalremoulade