Galette met lamsgehakt & paprika

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
galette met lamsgehakt


aantal 4 | hoofdgerecht | lente, voorjaar, weekend, zomer | midden-oosters |
Je hebt geen vorm nodig voor deze galette met kruidig lamsgehakt, geroosterde paprika en een heerlijk romige bechamelsaus. De verkruimelde feta en gehakte pistachenoten geven frisheid en crunch. 
voorbereiding35 minuten
kooktijd45 minuten
Rusten10 minuten
totale tijd1 uur 30 minuten

ingrediënten

  • 25 g boter
  • 3 el bloem
  • 200 ml melk
  • ¼ tl nootmuskaat gemalen
  • 75 g feta verkruimeld
  • 1 el olijfolie om in te bakken
  • 1 ui geraspt
  • 300 g lamsgehakt
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 paprika pot geroosterd à 465 g, driekwart in lange repen, rest in stukjes
  • ½ tl kaneel gemalen
  • 3 eidooiers
  • 1 rol vers Quiche- & Taartdeeg * Tante Fanny
  • 35 g pistachenoten geroosterd en grof gehakt

instructies

  • Verwarm de oven voor tot 200°C. Maak een bechamelsaus: smelt de boter op matig vuur in een pan met dikke bodem. Voeg de bloem toe en roer 2-3 min. Klop geleidelijk de melk erdoor, breng aan de kook en laat de saus onder
  • voortdurend roeren 3-4 min. binden. Neem van het vuur en roer er wat zout en peper, de nootmuskaat en 50 g van de feta door. Dek het oppervlak af met plasticfolie en zet tot gebruik weg.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui op laag vuur ± 5 min. Voeg het gehakt en de knoflook toe en bak ± 5 min. Giet dan zoveel mogelijk vet af en roer de paprikastukjes en de kaneel erdoor. Breng op smaak met zout en peper en laat iets afkoelen.
  • Roer 2 eidooiers door de bechamelsaus. Rol het deeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Schep het gehaktmengsel in het midden (houd 5 cm van de rand vrij) en daarop de bechamelsaus. Bestrijk de rand met wat ei en sla naar binnen. Bestrijk de rand weer met ei, druk iets aan. Rol de reepjes paprika op en zet ze in de saus. Bak
  • in de oven gaar in 45-50 min. Dek evt. af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.
  • Neem uit de oven en laat ± 10 min. rusten voor het aansnijden. Bestrooi met de rest van de feta en pistachenootjes. Lekker met venkelsalade!
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept: Dosia Brewer. Fotografie, styling, bereiding: Studio Philippi
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!