veganistisch
aantal 6 |
bijgerecht, borrelhap |
|
italiaans |
vegan
bijgerecht, borrelhap |
|
italiaans |
vegan
Als je verlangt naar een creatiever borrelhapje dan toastjes en dips, is dit recept voor jou. Bestrooi de gemarineerde paddenstoelen voor het serveren met wat verse kruiden zoals dragon en peterselie – heerlijk bij je aperitivo!
Kookgerei
-
ook nodig: bakplaat, bekleed met bakpapier, weckpot met 700 ml inhoud
Ingrediënten
- 1 kg koningsoesterzwammen
- 280 ml extra vergine olijfolie
- 200 ml ciderazijn
- 10 g dashipoeder, Aziatische supermarkt
- takjes tijm en biocitroenrasp, voor erover
- knapperig brood, voor erbij
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 240°C. Schep de paddenstoelen om met 5 el van de olie en 1 tl zeezoutvlokken. Leg ze naast elkaar op een bakplaat en laat ze in 25-30 min. karamelbruin kleuren.
-
Klop de resterende 200 ml olie, ciderazijn, het dashipoeder en 1 tl zeezoutvlokken in een kom door elkaar.
-
Snijd, als ze nog warm zijn, de grotere paddenstoelen in vieren en de kleinere in tweeën. Doe ze in de weckpot en over- giet ze met de vinaigrette. Sluit de pot en zet direct in de koelkast. Laat zo lang mogelijk, maar minstens 24 uur, marineren.
-
Bestrooi vlak voor serveren met vers- gemalen peper, tijm en citroenrasp. Serveer met knapperig brood.
Voedingswaarde
calorieën: 401kcal
eiwit: 12g
vet: 18g
koolhydraten: 43g
RECEPTEN: BEN WILLIAMSON, MASSIMO MELE | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT, NIGEL LOUGH | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!