fromage fort (kaasdip)

fromage fort (kaasdip)
Recept Ellie & Sam Studd, fotografie Ben Dearnley & styling Kirsten Jenkins

Van romige burrata tot pittige oude Goudse: in deze delicious. special KAAS ontdek je 45 favoriete recepten waarin kaas de hoofdrol speelt, hartig én zoet! We geven je alle info over kazen uit Nederland, Frankrijk, Italië en Spanje en je krijgt slimme tips om kaas optimaal te bewaren. Van smeuïge quiche tot klassieke fondue – deze special edition is een feest voor elke kaasfan! Shop ‘m hier!

Fromage fort (kaasdip)

vegetarisch
aantal 4 | borrelhap, Borrelhapje, hapje, hapjes | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | internationaal | vegetarisch
Met kaas wordt álles lekkerder! Maak deze heerlijk smeuïge kaasdip, perfect om restjes kaas op een slimme (en vooral lekkere) manier te gebruiken. Serveer met knapperig stokbrood en gedroogde vijgen voor de ultieme borrelhap.
Voorbereiding15 minutes
Totale tijd15 minutes

Kookgerei

  • keukenmachine

Ingrediënten

  • 250 g (evt. restjes) kaas, zonder korst, in stukjes (zoals comté, geitenkaas of camembert)
  • 60 ml witte dessertwijn
  • 1 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 6 takjes tijm
  • sneetjes stokbrood, getoast

Instructies

  • Doe alle kaas in de keukenmachine en mix tot een fijn kruimelmengsel. Mix geleidelijk de wijn erdoor, zodat het glad en smeerbaar wordt. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
  • Verhit de olie in een kleine koekenpan op matig vuur. Bak hierin de knoflook met de takjes tijm goudbruin.
  • Schep de dip op een bord en verdeel de olijfolie met knoflook en tijm erover. Serveer met stokbrood en gedroogde vijgen.

Voedingswaarde

calorieën: 448kcal
eiwit: 19g
vet: 20g
koolhydraten: 39g
auteur: delicious.
Recept Ellie & Sam Studd, fotografie Ben Dearnley & styling Kirsten Jenkins
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!