Met kaas wordt álles lekkerder! Maak deze heerlijk smeuïge kaasdip, perfect om restjes kaas op een slimme (en vooral lekkere) manier te gebruiken. Serveer met knapperig stokbrood en gedroogde vijgen voor de ultieme borrelhap.
Voorbereiding15 minutesminutes
Totale tijd15 minutesminutes
Kookgerei
keukenmachine
Ingrediënten
250g(evt. restjes) kaas, zonder korst, in stukjes (zoals comté, geitenkaas of camembert)
60mlwitte dessertwijn
1elolijfolie
2tenenknoflook,in dunne plakjes
6takjes tijm
sneetjes stokbrood,getoast
Instructies
Doe alle kaas in de keukenmachine en mix tot een fijn kruimelmengsel. Mix geleidelijk de wijn erdoor, zodat het glad en smeerbaar wordt. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Verhit de olie in een kleine koekenpan op matig vuur. Bak hierin de knoflook met de takjes tijm goudbruin.
Schep de dip op een bord en verdeel de olijfolie met knoflook en tijm erover. Serveer met stokbrood en gedroogde vijgen.
Voedingswaarde
calorieën: 448kcal
eiwit: 19g
vet: 20g
koolhydraten: 39g
auteur: delicious.
Recept Ellie & Sam Studd, fotografie Ben Dearnley & styling Kirsten Jenkins