Fond blanc de volaille soep

Fond blanc de volaille soep

aantal 2 | soep | weekend | frans |
Met deze basis maak je je favoriete homemade soep of saus.
Voorbereiding30 minutes
Kooktijd1 hour
Totale tijd1 hour 30 minutes

Ingrediënten

  • kg kippenkarkassen (van 2-3 kippen*)
  • 100 g wortel in blokjes
  • 150 g ui gehakt
  • 1 prei, alleen het wit, in blokjes
  • 1 stengel bleekselderij in stukjes
  • 1 kruidnagel
  • 1 bouquet garni
  • 12 witte peperkorrels

Instructies

  • Hak het karkas in stukken met een hakmes. Zet op in een pan met koud water en blancheer de botten totdat het water kookt. Schuim het bovendrijvende schuim zorgvuldig af. Als het water kookt, de karkassen afspoelen met koud water en in een schone pan met drie liter koud water opnieuw opzetten, nu met de ‘garniture aromatique’ (alle groenten, specerijen en het bouquet garnerbij. Laat de bouillon ± 1 uur zachtjes koken terwijl je van tijd tot tijd afschuimt.
  • Zeef de bouillon door een fijne zeef. Laat er een beetje vet op drijven, dit zorgt voor smaak! De fond is 3 à 4 dagen houdbaar in de koelkast. Je kunt de fond ook invriezen.
  • NB Breng nog niet op smaak met zout en peper! De fond dient als basis voor sauzen en soep; pas als je die gaat maken, voeg je zout en peper toe.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Vries elke keer als je een kip hebt gebraden het karkas in en spaar ze op voor je fond.
Recept: Martine Kröner. Foto: iStock
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!