Als het kwik stijgt, staat Janneke zo kort mogelijk in de keuken. Natuurlijk doet ze geen concessies op smaak! Proef haar lekkere en makkelijke zomereten, zoals deze fijne flammkuchen. Snel flammkuchen op tafel? Maak het met een paar rollen koelvers deeg, reepjes gerookt spek en sla-melange. VEGA TIP: Vervang de spekreepjes door kleine champignons of kikkererwten.
Kooktijd25 minutesminutes
oven15 minutesminutes
Ingrediënten
250ggerookt spekin reepjes
2tlhoning
2tlbbq-saus + evt. extra voor erbij
520gkoelvers flammkuchendeeg2 rollen
200gcrème fraîche
1elmayonaise
200gjong belegen kaasgeraspt
3tomaten
100gslamelange
2elkappertjes
ook nodig: 2 bakplaten
Instructies
Verwarm de oven voor op 220°C. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan in ± 4 min. knapperig uit. Roer de honing en bbq-saus erdoor en bak nog 1 min. zachtjes. Laat de spekreepjes niet te donker kleuren, want ze bakken in de oven nog verder.
Rol het flammkuchendeeg uit en leg met het bakpapier op de bakplaten. Meng de crème fraîche met de mayonaise. Strijk de room op de deegbodems en bestrooi met de kaas.
Snijd de tomaten in plakjes en leg ze in de kaas. Schep de spekreepjes erop. Bak de flammkuchen in 12-15 min. goudbruin en gaar.
Bestrooi de flammkuchen uit de oven met de slamelange en de kappertjes. Geef er eventueel extra bbq-saus bij.
Voedingswaarde
calorieën: 933kcal
eiwit: 34g
vet: 54g
koolhydraten: 72g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.