De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Fettucini met nectarine en fiore Sardo

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp


vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht, salade | zomer | italiaans |
Fiore Sardo is vernoemd naar het Sardijnse schapenras sarda dat de melk levert. Een harde schapenkaas, gemaakt van zowel ongepasteuriseerde als gepasteuriseerde melk en tot 10 maanden gerijpt, wordt in de beginperiode in een rookruimte gelegd. Hierdoor krijgen de kaasjes hun lichtbruine korst en hun licht rokerige smaakje. Heerlijk met abrikozen en noten en een glas Italiaanse Reciotto.
kooktijd35 minuten
totale tijd35 minuten

ingrediënten

  • 400 g fettuccini gedroogd
  • 4 nectarines ongeschild, in partjes
  • 2 el olie voor het roosteren
  • 50 g amandelschaafsel
  • 30 g peterselie blaadjes en stelen
  • 2 el balsamicoazijn wit
  • 100 ml olijfolie milde, extra vierge
  • 200 g Fiore Sardo kaas of pecorino

instructies

  • ook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar in ruim water met 1 el zout. Verhit een grillpan of grillplaat op hoog vuur. Bestrijk de nectarinepartjes met een beetje olie en rooster ze ± 1 min. aan elke kant.
  • Bak het amandelschaafsel in ± 3 min. goudbruin in een droge koekenpan op matig vuur. Pureer in een keukenmachine de peterselie met de azijn en olijfolie.
  •  Schep de peterseliedressing door de warme pasta en verdeel deze over de borden. Leg de geroosterde stukjes necarine ertussen en bestrooi met het amandelschaafsel. Schaaf er flink wat Fiore Sardo overheen en bestrooi met vers gemalen zwarte peper.
Voedingswaarde:
calorieën: 900kcal
|
eiwit: 30g
|
vet: 50g
|
koolhydraten: 83g
auteur: delicious.
Receptuur en bereiding: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Laura Jongeneel.
Dit recept verscheen reeds eerder in delicious. magazine.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!