aantal 8 |
hapje, voorgerecht |
feestelijk, kerst |
russisch |
Een blini is een klein pannenkoekje of poffertje. Wij delen hier onze tips voor blini’s met verschillende toppings: van gerookte kip tot kaviaar of garnalen.
Instructies
blini beslag
- Meng 50 g boekweitmeel, ½ zakje gist en 90 ml lauwe melk. Laat 1 uur rijzen. Splits 1 ei. Roer de dooier, ½ tl suiker, ½ tl zout, 10 g gesmolten boter en 50 g bloem door beslag. Sla het eiwit stijf en spatel erdoor. Laat nog ½ uur rijzen. Bak er ronde blini’s van in een koekenpan.
toppings
- Lepeltje crème fraîche, toefje haring kaviaar, bieslookstengeltjes.
- Plakje rood-schimmelkaas, partje perzik, zwarte peper en dragonblaadjes.
- Plakje gerookte kip, dunne plakjes stemgember, blaadje Thaise basilicum en geroosterd sesamzaad.
- Lepel ricotta met wat geraspte citroen erdoor, gehalveerd kerstomaatje, basilicumblaadje en balsamicosiroop.
- Lepel zachte geitenkaas, dubbelgedopte tuinbonen, beetje bonenkruid en muntblaadje.
- Paar garnalen met rode peper uit de wok, mangochutney en limoenrasp.
- Plakje rosbief, lepeltje crème fraîche en grofgehakte wasabinoten.
- Salade van gesnipperd hardgekookt ei, mayonaise, kwark en waterkers.
- Plakjes banaan, lepel dulce de leche en zure room.
- Lepel hüttenkäse, paar aardbeien, geplette roze peper en venkelgroen.
Voedingswaarde
Recepten: Janneke Philippi, Eke Mariën, Yvette van Boven, Katinka Huiskamp. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Maak makkelijk en snel kleine hapjes die je serveert op lepels. Inspiratie vind je hier…