feestelijke blini’s

feestelijke blini’s
aantal 8 | hapje, voorgerecht | feestelijk, kerst | russisch |
Een blini is een klein pannenkoekje of poffertje. Wij delen hier onze tips voor blini’s met verschillende toppings: van gerookte kip tot kaviaar of garnalen.
Voorbereiding30 minutes
wachten1 hour 30 minutes
Totale tijd2 hours

Instructies

blini beslag

  • Meng 50 g boekweitmeel½ zakje gist en 90 ml lauwe melk. Laat 1 uur rijzen. Splits 1 ei. Roer de dooier, ½ tl suiker½ tl zout10 g gesmolten boter en 50 g bloem door beslag. Sla het eiwit stijf en spatel erdoor. Laat nog ½ uur rijzen. Bak er ronde blini’s van in een koekenpan.

toppings

  • Lepeltje crème fraîche, toefje haring kaviaar, bieslookstengeltjes.
  • Plakje rood-schimmelkaas, partje perzik, zwarte peper en dragonblaadjes.
  • Plakje gerookte kip, dunne plakjes stemgember, blaadje Thaise basilicum en geroosterd sesamzaad.
  • Lepel ricotta met wat geraspte citroen erdoor, gehalveerd kerstomaatje, basilicumblaadje en balsamicosiroop.
  • Lepel zachte geitenkaas, dubbelgedopte tuinbonen, beetje bonenkruid en muntblaadje.
  • Paar garnalen met rode peper uit de wok, mangochutney en limoenrasp.
  • Plakje rosbief, lepeltje crème fraîche en grofgehakte wasabinoten.
  • Salade van gesnipperd hardgekookt ei, mayonaise, kwark en waterkers.
  • Plakjes banaan, lepel dulce de leche en zure room.
  • Lepel hüttenkäse, paar aardbeien, geplette roze peper en venkelgroen.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten: Janneke Philippi, Eke Mariën, Yvette van Boven, Katinka Huiskamp. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


Maak makkelijk en snel kleine hapjes die je serveert op lepels. Inspiratie vind je hier…