farro-bloemkoolsalade met gekonfijte kabeljauw

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Farro-salade-met-bloemkool-ansjovis-olijven-en-kappertjes.jpg
lactosevrij
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, najaar, vakantie, weekend, zomer, zomers | italiaans | lactosevrij
Lekker puur vakantie-eten, maar dan gewoon in het comfort van eigen eetkamer of tuin. Janneke maakt het mogelijk en bracht dit heerlijke gerecht mee uit het zonnige Toscane. Deze vis konfijt je makkelijk op de BBQ en als je de salade een tijdje van tevoren maakt, krijgen alle smaken de kans om goed tot leven te komen. Wordt dit ook jouw nieuwe lievelingsgerecht?
kooktijd30 minuten

ingrediënten

  • 200 g farro of spelt
  • 200 g bloemkoolroosjes
  • 2 biocitroenen
  • 2-3 takjes oregano
  • 500 g kabeljauwhaas
  • 4 ansjovisfilets in olijfolie uit blikje
  • 1 bos platte peterselie
  • 150 g groene olijven
  • 1 el kappertjes
  • 200 ml olijfolie

instructies

  • Kook de farro of spelt in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de bloemkoolroosjes in 3-4 min. beetgaar.
  • Snijd 1 citroen in dunne plakjes. Verwarm in een (kleine) hoge koekenpan of wijdere steelpan de olijfolie met de plakjes citroen en de oregano. Het mag niet te heet worden. Snijd de kabeljauwhaas in 4 stukken en leg in de olie. Gaar de kabeljauwhaas langzaam in de warme olie in 6-8 min., keer eventueel halverwege. Zorg ervoor dat de olie niet te heet wordt, het mag niet gaan bakken.
  • Snijd de ansjovisfilets en peterselie fijn. Hak de olijven en de kappertjes grof. Giet de farro en bloemkool af en spoel onder stromend water kort koud.
  • Meng de farro met de bloemkool, ansjovisfilets, peterselie, olijven en kappertjes. Voeg 3-4 el olijfolie van de kabeljauwhaas toe en breng op smaak met zout en peper. Serveer de salade met de gekonfijte kabeljauw en de laatste citroen in partjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 789kcal
|
eiwit: 32g
|
vet: 56g
|
koolhydraten: 38g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI
.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Farro-salade-met-bloemkool-ansjovis-olijven-en-kappertjes.jpg