Lekker puur vakantie-eten, maar dan gewoon in het comfort van eigen eetkamer of tuin. Janneke maakt het mogelijk en bracht dit heerlijke gerecht mee uit het zonnige Toscane. Deze vis konfijt je makkelijk op de BBQ en als je de salade een tijdje van tevoren maakt, krijgen alle smaken de kans om goed tot leven te komen.
Wordt dit ook jouw nieuwe lievelingsgerecht?
Kooktijd30 minutesminutes
Ingrediënten
200gfarro of spelt
200gbloemkoolroosjes
2biocitroenen
2-3takjes oregano
500gkabeljauwhaas
4ansjovisfilets in olijfolieuit blikje
1bos platte peterselie
150ggroene olijven
1elkappertjes
200mlolijfolie
Instructies
Kook de farro of spelt in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de bloemkoolroosjes in 3-4 min. beetgaar.
Snijd 1 citroen in dunne plakjes. Verwarm in een (kleine) hoge koekenpan of wijdere steelpan de olijfolie met de plakjes citroen en de oregano. Het mag niet te heet worden. Snijd de kabeljauwhaas in 4 stukken en leg in de olie. Gaar de kabeljauwhaas langzaam in de warme olie in 6-8 min., keer eventueel halverwege. Zorg ervoor dat de olie niet te heet wordt, het mag niet gaan bakken.
Snijd de ansjovisfilets en peterselie fijn. Hak de olijven en de kappertjes grof. Giet de farro en bloemkool af en spoel onder stromend water kort koud.
Meng de farro met de bloemkool, ansjovisfilets, peterselie, olijven en kappertjes. Voeg 3-4 el olijfolie van de kabeljauwhaas toe en breng op smaak met zout en peper. Serveer de salade met de gekonfijte kabeljauw en de laatste citroen in partjes.
Voedingswaarde
calorieën: 789kcal
eiwit: 32g
vet: 56g
koolhydraten: 38g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI .