aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
|
Snel energie opdoen? Maak de durban-curry met zalm. Vol smaak, van pittig tot zoet. Serveer deze curry met naanbrood!
Ingrediënten
- 3 el arachide-olie
- 1½ tl mosterdzaad
- 1½ tl komijnzaad
- 1 ui in ringen
- 3 tenen knoflook fijngesneden
- 1 el gemberwortel geraspte
- 12 kerrieblaadjes
- 3 el masala- of madraskerriepoeder
- 2 el tamarindepuree
- 3 el tomatenpuree
- 400 g tomaten uit blik
- 4 trostomaten in partjes
- evt. suiker
- 800 g zalmfilet ontveld, in stukken van 3 cm
- 150 g sugarsnaps geblancheerd
- korianderblad
- groene chilipeper in ringen
- voor erbij: kokosvlokken en naanbrood
Instructies
- Verhit de olie in een braadpan op matig vuur. Rooster hierin het mosterd- en komijnzaad 1 min. tot het begint op te springen in de pan. Voeg de ui toe en schep 3-4 min. tot hij glazig is. Voeg de knoflook, gember en het kerrieblad toe en schep 1-2 min. om tot de aroma’s vrijkomen.
- Voeg de tamarinde en tomatenpuree toe en schep 1 min. om. Voeg de tomaten uit blik, de verse tomaten en 250 ml water toe. Laat 5 min. zachtjes koken. Voeg evt. wat suiker toe als je het te zuur vindt en kook nog 1 min. Voeg de zalm toe en pocheer op laag vuur in 4-5 min. precies gaar.
- Voeg de sugarsnaps toe, bestrooi met koriander, peperringetjes en kokosvlokken en serveer met naanbrood.
Voedingswaarde
Recept en tekst: Warren Mendes. Fotografie: Alicia Taylor. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!