Durban-curry met zalm

Durban-curry met zalm

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | |
Snel energie opdoen? Maak de durban-curry met zalm. Vol smaak, van pittig tot zoet. Serveer deze curry met naanbrood!
Kooktijd40 minutes
Totale tijd40 minutes

Ingrediënten

  • 3 el arachide-olie
  • tl mosterdzaad
  • tl komijnzaad
  • 1 ui in ringen
  • 3 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 el gemberwortel geraspte
  • 12 kerrieblaadjes
  • 3 el masala- of madraskerriepoeder
  • 2 el tamarindepuree
  • 3 el tomatenpuree
  • 400 g tomaten uit blik
  • 4 trostomaten in partjes
  • evt. suiker
  • 800 g zalmfilet ontveld, in stukken van 3 cm
  • 150 g sugarsnaps geblancheerd
  • korianderblad
  • groene chilipeper in ringen
  • voor erbij: kokosvlokken en naanbrood

Instructies

  • Verhit de olie in een braadpan op matig vuur. Rooster hierin het mosterd- en komijnzaad 1 min. tot het begint op te springen in de pan. Voeg de ui toe en schep 3-4 min. tot hij glazig is. Voeg de knoflook, gember en het kerrieblad toe en schep 1-2 min. om tot de aroma’s vrijkomen.
  • Voeg de tamarinde en tomatenpuree toe en schep 1 min. om. Voeg de tomaten uit blik, de verse tomaten en 250 ml water toe. Laat 5 min. zachtjes koken. Voeg evt. wat suiker toe als je het te zuur vindt en kook nog 1 min. Voeg de zalm toe en pocheer op laag vuur in 4-5 min. precies gaar.
  • Voeg de sugarsnaps toe, bestrooi met koriander, peperringetjes en kokosvlokken en serveer met naanbrood.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept en tekst: Warren Mendes. Fotografie: Alicia Taylor. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!