Snel energie opdoen? Maak de durban-curry met zalm. Vol smaak, van pittig tot zoet. Serveer deze curry met naanbrood!
Kooktijd40 minutesminutes
Totale tijd40 minutesminutes
Ingrediënten
3elarachide-olie
1½tlmosterdzaad
1½tlkomijnzaad
1uiin ringen
3tenenknoflookfijngesneden
1elgemberwortelgeraspte
12kerrieblaadjes
3elmasala- of madraskerriepoeder
2eltamarindepuree
3eltomatenpuree
400gtomaten uit blik
4trostomatenin partjes
evt.suiker
800gzalmfiletontveld, in stukken van 3 cm
150gsugarsnapsgeblancheerd
korianderblad
groene chilipeper in ringen
voor erbij:kokosvlokken en naanbrood
Instructies
Verhit de olie in een braadpan op matig vuur. Rooster hierin het mosterd- en komijnzaad 1 min. tot het begint op te springen in de pan. Voeg de ui toe en schep 3-4 min. tot hij glazig is. Voeg de knoflook, gember en het kerrieblad toe en schep 1-2 min. om tot de aroma’s vrijkomen.
Voeg de tamarinde en tomatenpuree toe en schep 1 min. om. Voeg de tomaten uit blik, de verse tomaten en 250 ml water toe. Laat 5 min. zachtjes koken. Voeg evt. wat suiker toe als je het te zuur vindt en kook nog 1 min. Voeg de zalm toe en pocheer op laag vuur in 4-5 min. precies gaar.
Voeg de sugarsnaps toe, bestrooi met koriander, peperringetjes en kokosvlokken en serveer met naanbrood.